Vers Geluid26 februari 2015

Luister terug: Manon van Driel over queer-activisme in Rotterdam

Queer-activist Manon van Driel vertelde in de derde uitzending van Vers Geluid over de LGTBQ-scene in Rotterdam. Hoe is deze stad voor de lesbo-, gay-, transgender-, bi- en queer-community? Beluister en bekijk hier alle verhalen!

Vers Geluid met Manon van Driel
Vers Geluid met Manon van Driel

Het gaat best aardig met de homoscene in Rotterdam, maar er is nog altijd grote vraag naar plekken waar de lesbo-, gay-, transgender-, bi- en queer-community terecht kan om elkaar te ontmoeten. Dat stelde queer-activist Manon van Driel in de derde uitzending van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer van Vers Beton en de nieuwsbrief Tegengeluid.

In de uitzending reageert de queer-activist onder meer op vragen die gesteld zijn door lezers van Vers Beton. Eén van de conclusies die Van Driel trekt, is dat mensen te vaak in scripts denken, de vaste opvattingen waarmee over geslacht en seksuele voorkeur gedacht wordt. Ook lopen er veel te weinig mensen op straat die er afwijkend uitzien, waardoor iedereen die ‘anders’ is direct opvalt. Haar droom: Rotterdam als stad waarin alles kan en niemand vreemd opkijkt.

En vaker carnaval. Maar dan zonder de muziek. Luister hier terug hoe dat zit!

 

Reageer of deel op Social Media

Tags:LGBTQ, Open Rotterdam, queer, radio en Vers Geluid

Sectie: Vers Geluid

kaart: hoogstraat 110, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *