Voor de harddenkende Rotterdammer

Het gaat best aardig met de homoscene in Rotterdam, maar er is nog altijd grote vraag naar plekken waar de lesbo-, gay-, transgender-, bi- en queer-community terecht kan om elkaar te ontmoeten. Dat stelde queer-activist Manon van Driel in de derde uitzending van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer van Vers Beton en de nieuwsbrief Tegengeluid.

 

Vers Geluid met Manon van Driel
Vers Geluid met Manon van Driel

In de uitzending reageert de queer-activist onder meer op vragen die gesteld zijn door lezers van Vers Beton. Eén van de conclusies die Van Driel trekt, is dat mensen te vaak in scripts denken, de vaste opvattingen waarmee over geslacht en seksuele voorkeur gedacht wordt. Ook lopen er veel te weinig mensen op straat die er afwijkend uitzien, waardoor iedereen die ‘anders’ is direct opvalt. Haar droom: Rotterdam als stad waarin alles kan en niemand vreemd opkijkt.

En vaker carnaval. Maar dan zonder de muziek. Luister hier terug hoe dat zit!

 

Bron: beeld: www.youtube.com

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 31 reacties