Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het gaat best aardig met de homoscene in Rotterdam, maar er is nog altijd grote vraag naar plekken waar de lesbo-, gay-, transgender-, bi- en queer-community terecht kan om elkaar te ontmoeten. Dat stelde queer-activist Manon van Driel in de derde uitzending van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer van Vers Beton en de nieuwsbrief Tegengeluid.

 

Vers Geluid met Manon van Driel
Vers Geluid met Manon van Driel

In de uitzending reageert de queer-activist onder meer op vragen die gesteld zijn door lezers van Vers Beton. Eén van de conclusies die Van Driel trekt, is dat mensen te vaak in scripts denken, de vaste opvattingen waarmee over geslacht en seksuele voorkeur gedacht wordt. Ook lopen er veel te weinig mensen op straat die er afwijkend uitzien, waardoor iedereen die ‘anders’ is direct opvalt. Haar droom: Rotterdam als stad waarin alles kan en niemand vreemd opkijkt.

En vaker carnaval. Maar dan zonder de muziek. Luister hier terug hoe dat zit!

 

Bron: beeld: www.youtube.com

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 31 reacties
 1. Profielbeeld van Melissa
  Melissa

  Eindelijk de tijd gevonden een uitzending helemaal te beluisteren!

  Waardevolle bijdrage van Manon van Driel, met een eigenlijk universeel pleidooi om jezelf te mogen zijn. Ook wel een beetje zorgelijk dat dat als een tegengeluid moet worden gezien …

  Complimenten in elk geval voor deze reeks, Inge, met fijne bijdragen van Vincent en Celeste en ook handig dat er een stream is met alleen het gesprek en zonder de muziek.

  Enige jammere vond ik dat er de hele tijd een soort irritant muziekje achter het gesprek zit?

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Ha, bedankt! Het is gehoord, het is niet voor niets geweest :)

   Achtergrondmuziek hoort bij het format van Open. Is soms inderdaad wat afleidend, maar zorgt er ook voor dat het gesprek meer als een geheel klinkt en om het (in ieder geval psychologisch) minder erg te maken als er stiltes vallen.

   1. Profielbeeld van Melissa
    Melissa

    Ik vond het wel serieus storend hoor, moest hem soms echt even pauzeren. Maar ik ben zoals je weet een gevoelig mens ;)

    Stiltes zijn helemaal niet erg en bovendien vallen die zelden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.