Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Jan Schippers bij Vers Geluid
Jan Schippers bij Vers Geluid

 

Bovendien komen alle vragen en opmerkingen van de Vers Beton-bezoekers voorbij. Hoe gaat de SGP om met zijn vrouwenstandpunt? Is het echt zo dat het nooit feest is bij de mannenbroeders? En wat doe je met al die verschillende interpretaties van de Bijbel? Schippers reageert er allemaal op.

Bron: beeld: soundcloud.com

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
 1. Profielbeeld van Melissa
  Melissa

  Tot de helft gekomen en met veel interesse beluisterd. Ook weer een mooi interview.

  Wat ik fascinerend vind is dat de SGP op een principieel niveau heel erg op één lijn zit met liberale denkers, bijvoorbeeld over vrijheid van onderwijs. Onder het mom van: wij zijn zelf ook een minderheid en hebben er belang bij om een minderheidsstandpunt te mogen hebben en huldigen. En dit hoorde je bij Manon van Driel eigenlijk ook terug.

  Interessant thema voor alle tegendraadse denkers? Geven we in Nederland genoeg ruimte aan mensen die echt fundamenteel anders willen zijn en onder welke voorwaarden kan dat? Hoe gaan ze zelf om met andere minderheden?

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Bedankt!

   Ik denk dat de route logisch is: ben je klein, dan wil je het mandaat hebben om er toch te zijn onder het mom van ‘gun ons dat nou, we zijn er toch amper, daar heb je geen last van’. Word je groot, dan ga je al snel(ler) het denkbeeld ook aan anderen opleggen (‘kijk eens hoe groot wij zijn, blijkbaar doen we iets goed, dat zou je ook moeten doen’).

   Oftewel: een ideale wereld bestaat enkel uit minderheden :)

   1. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    En speciaal voor jou (en iedereen): er zit nu ook een soundcloud bij het artikel met alle losse fragmenten, zodat je de muziek kunt overslaan :)

 2. Profielbeeld van Melissa van Amerongen
  Melissa van Amerongen

  Inge ik wil de uitzendingen graag nog een keer beluisteren, kun je iets meer aanwijzingen geven hoe/waar dat kan? Of zie ik heel dom iets over het hoofd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.