Minicollege Studio Erasmus17 februari 2015

Minicollege: Moeten we in Rotterdam vrezen voor Amsterdamse toestanden?

Minicollege door Erik Braun: Moeten we vrezen voor Amsterdamse toestanden? from Vers Beton on Vimeo.

Het toerisme in Rotterdam groeide in 2014 even hard als in de hoofdstad. Dat is geen reden om de vlag uit te hangen, want in de Amsterdamse binnenstad maken de toeristen inmiddels de dienst uit. We vroegen Erik Braun, stadseconoom, of het niet nodig is de bakens te verzetten.

Rotterdam is populair. De stad prijkt hoog op allerlei internationale lijstjes en het nieuwe Centraal Station en de Markthal blijken echte publiekstrekkers. Als gevolg is het toerisme in Rotterdam in 2014 even hard gegroeid als in Amsterdam.

2014 was ook het jaar dat Wim Pijbes met een open brief in NRC Next aan de bel trok over een “vies, vuig en te vol” Amsterdam. Op 8 februari 2015 nog kopte Het Parool dat Amsterdam dreigt te ‘disneyficeren’ als de stad geen maatregelen treft om de stroom toeristen te beheersen.

Nu vallen de aantallen toeristen in Rotterdam nog in het niet vergeleken bij die in Amsterdam. Ook trekt de hoofdstad een ander soort toerist aan dan Rotterdam. Maar je kan er maar beter vroeg bij zijn.

Daarom vroegen we stadseconoom Erik Braun of we in Rotterdam bang moeten zijn voor Amsterdamse toestanden. In het minicollege hierboven legt Braun uit wat Amsterdamse toestanden precies zijn, hoe belangrijk lijstjes zijn, en bovenal waarom we in Rotterdam niks te vrezen hebben.

De volgende editie van Studio Erasmus is op dinsdag 17 maart, in de Rotterdamse Schouwburg.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Amsterdam, Disneyland, Erik Braun, Studio Erasmus, toerisme en toestanden

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

kaart: Markthal
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *