Advertentie

VB_banner_1456x80_2
Voor de harddenkende RotterdammerGröschners bezoek aan Rotterdam werd opgedeeld in meerdere reportages. Steeds verhaalt ze over een ander gedeelte van de tramroute: van Hillegersberg tot een bezoek aan de Pauluskerk.

Het is niet eerste keer dat Gröschner op reis gaat voor een ritje in de stadsbus of tram. Eerder vloog ze onder meer naar Buenos Aires, Minsk en Alexandrië. Ze pakt altijd lijn 4.

Voordat je verder leest...

Jij kan dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij de support van onze lezers die zo onafhankelijke journalistiek over Rotterdam mogelijk maken. Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Florian Cramer
    Florian Cramer

    Hier nog meer informatie over de schrijfster en haar project op de website van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur:

    “In de winter van 2014 komt de Berlijnse schrijfster Annett Gröschner (* 1964) als writer-in-residence naar Rotterdam. Ze is werkzaam als schrijfster, docente en journaliste. Haar werk omvat non-fictie, toneelstukken, gedichten, essays en proza, en werd bekroond met verschillende prijzen. Als journaliste is Gröschner werkzaam voor diverse dag- en weekbladen en de radio. In 2000 publiceerde ze haar roman Moskauer Eis die speelt in de tijd na de val van de Muur. In 2011 verscheen Walpurgistag, haar tweede roman, die werd bekroond met de Brandenburg Lotto Literaturpreis.
    In 2012 verscheen haar boek Mit der Linie 4 um die Welt: In dit reisdagboek vertelt de schrijfster over haar ritten met bussen en trams van lijn 4 die ze sinds 2003 in veel verschillende steden in Duitsland en het buitenland heeft gemaakt. In Berlijn en Dresden, maar ook in Alexandrië, Istanbul, Minsk en Beijing heeft ze met deze ritten uiteenlopende en verrassende facetten van het stadsleven over de hele wereld weten vast te leggen.”

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.