Voor de harddenkende Rotterdammer

Lachhab zag een arrestatieteam op de hoek van de Teilingerstraat en de Noordsingel en bleef staan kijken. Volgens de politie maakte hij op dat moment echter contact met een van de verdachten. Twee agenten zouden Lachhab onder andere bij de keel hebben gegrepen, zijn bezittingen hebben afgenomen en zonder opgave van reden hebben gefotografeerd, somt de Rotterdammer op. Ook nadat bleek dat hij onschuldig was, bleven de agenten hem intimideren, schrijft hij in een latere reactie op zijn Facebook-profiel.

Er zijn niet veel maatregelen die Lachhab tegen de politieagenten kan nemen, legt hij uit aan Vers Beton. “Een klacht indienen bij de ‘onafhankelijke’ (sic.) commissie is het enige dat je als burger kan doen.”

In zijn open brief vraagt Lachhab burgemeester Aboutaleb wel om de contactgegevens van de twee politieagenten. “Als u er wederom voor kiest de daadwerkelijke problematiek binnen uw stad volkomen te negeren, rot u dan alstublieft op naar welk vervloekt oord dan ook,” sluit hij de brief af.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties