Politiek9 februari 2015

Rotterdamse man klaagt over politiegeweld in open brief aan Aboutaleb

Lees verderRotterdamse man klaagt over politiegeweld in open brief aan Aboutaleb

Afgelopen zaterdag werd Rotterdammer Mohammed Anouar Lachhab met geweld staande gehouden door de politie, schrijft hij op zijn persoonlijke Facebook-profiel in een open brief aan Aboutaleb.

Lachhab zag een arrestatieteam op de hoek van de Teilingerstraat en de Noordsingel en bleef staan kijken. Volgens de politie maakte hij op dat moment echter contact met een van de verdachten. Twee agenten zouden Lachhab onder andere bij de keel hebben gegrepen, zijn bezittingen hebben afgenomen en zonder opgave van reden hebben gefotografeerd, somt de Rotterdammer op. Ook nadat bleek dat hij onschuldig was, bleven de agenten hem intimideren, schrijft hij in een latere reactie op zijn Facebook-profiel.

Er zijn niet veel maatregelen die Lachhab tegen de politieagenten kan nemen, legt hij uit aan Vers Beton. “Een klacht indienen bij de ‘onafhankelijke’ (sic.) commissie is het enige dat je als burger kan doen.”

In zijn open brief vraagt Lachhab burgemeester Aboutaleb wel om de contactgegevens van de twee politieagenten. “Als u er wederom voor kiest de daadwerkelijke problematiek binnen uw stad volkomen te negeren, rot u dan alstublieft op naar welk vervloekt oord dan ook,” sluit hij de brief af.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Aboutaleb, politie en politiegeweld

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *