Voor de harddenkende Rotterdammer

Volgens Jan Rotmans leven we in een overgangsperiode. Er moeten drastische veranderingen komen op het gebied van duurzaamheid, onderwijs en gezondheidszorg. Diezelfde overtuiging deelde hij vorige maand in Studio Katshoek. “Ik heb voor het eerst het idee dat ik samenval met de tijdsgeest”, zei Rotmans tijdens het interview. Hij vertelde ook over zijn persoonlijke ‘kantelmoment’ na zijn ongeluk.

Tegenlicht sprak niet alleen met Rotmans, maar portretteerde ook een aantal van zijn volgers. Bekijk de uitzending hier terug:

Bron: beeld: www.youtube.com

Voordat je verder leest...

Wij kunnen alleen bestaan dankzij support van lezers. Help jij ons om onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk te blijven maken? Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees 4 reacties
 1. Profielbeeld van Malcom
  Malcom

  Het grappige van dit alles is dat hij letterlijk Malcom Gladwell kopieert.

  1. Profielbeeld van Suzanne Tesselaar
   Suzanne Tesselaar

   Malcolm Gladwell is in elk geval inventief genoeg om hypes te onderzoeken en unieke links te leggen naar wat hij sociale epidemieën noemt. Pretentieloos, vanuit verwondering en oprechte (zo lijkt het tenminste…) nieuwsgierigheid, Hij is onderzoeksjournalist die leesbare boeken schrijft waarin je ook nog vernieuwingen kunt herkennen. Niets meer en niets minder, dat siert zijn genre en voegt iets toe aan het debat van grote sociale veranderingen, eh… kantelingen.

 2. Profielbeeld van Suzanne Tesselaar
  Suzanne Tesselaar

  je bedenkt drie termen, onderzoekt iets dat er al is en claimt vervolgens de kanteling die door anderen wordt gevoed en gerealiseerd. Tegenlicht geeft Jan Rotmans en zijn discipelen volkomen kritiekloos zendtijd. Waarom? Waartoe?

 3. Profielbeeld van Henk
  Henk

  Waarom krijgt deze gemeentegeld verslinder keer op keer een podium om te pronken met andermans van veren. Vanuit zijn ivoren toren kantelt hij de wereld. Of beter gezegd, kijkt hij toe. Kantelen is mouwen opstropen en met je poten in de klei.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500