Vers Geluid16 februari 2015

Vers Geluid #2: moeten we onze wetten baseren op de Bijbel?

Vers Geluid
Vers Geluid Beeld: Michael van Kekem

Is Rotterdam gebaat bij meer Bijbelse normen en waarden? Dat vraagt Vers Beton zich af ter voorbereiding op aflevering 2 van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer. Komende woensdag is namelijk Jan Schippers te gast, Rotterdammer en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SGP. Wat vind jij?

De denktank van de SGP, de Guido de Brès-Stichting, vraagt onder leiding van Jan Schippers vanuit Rotterdam aandacht voor ‘cruciale Bijbelse waarden’ in politiek en samenleving. Tijdens Vers Geluid vertelt Schippers daarom wat Bijbels geïnspireerde politiek te bieden heeft voor Rotterdam.

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Celeste Boddaert verzorgt de straatinterviews over het thema, terwijl Vincent Cardinaal de wekelijkse column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdag tussen 19 en 21 uur.

Bijbelse wetten

Graag horen we van tevoren van jou als Vers Beton-bezoeker hoe jij over dit onderwerp denkt. Hiervoor plaatsen we een stelling waarop je kunt reageren, waarna we jouw reactie mogelijk gebruiken in de uitzending.

De stelling van deze week luidt als volgt:

“Rotterdam wordt veel vreedzamer en veiliger als we onze wetten baseren op de bijbel.”

OPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Bijbel, Jan Schippers, SGP en Vers Geluid

Sectie: Vers Geluid

kaart: Kolk 172, 3011 MD Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *