Vers Geluid23 februari 2015

Vers Geluid #3: wat belemmert de homoscene in Rotterdam?

Rotterdam kent niet bepaald een bloeiende scene voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transseksuelen en queers. Dat moet anders, vindt queer-activiste Manon van Driel. Zij is daarom te gast bij de derde aflevering van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer. Wat vind jij?

Vers Geluid
Vers Geluid Beeld: Michael van Kekem

Manon werkt aan meer acceptatie voor de zogeheten LGBTQ’ers in de stad. Zo was zij het brein achter de eerste Rotterdamse gender bending queer party en organiseert zij geregeld filmavonden over de thematiek. Ook zit ze achter The Hangout 010, waar LGBTQ-jongeren (en hun straight allies) samenkomen en ‘volledig zichzelf’ kunnen zijn. In Vers Geluid zal Manon vertellen waarom het belangrijk is dat Rotterdam zich meer openstelt voor andere benaderingen van seksualiteit.

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.

Onvriendelijk voor homo’s?

Wat vind jij, Vers Beton-bezoeker, van dit onderwerp? Biedt Rotterdam inderdaad een onvriendelijk klimaat? Hoe zou dat kunnen veranderen? Wellicht gebruiken we jouw input in de uitzending, dus we zijn benieuwd naar je reactie!

De centrale vraag van deze week luidt:

Wat is de grootste belemmering voor een bloeiende scene voor homo’s en queers in Rotterdam?

OPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Reageer of deel op Social Media

Tags:homovriendelijk, LGBTQ, Manon van Driel, Open Rotterdam en Vers Geluid

Sectie: Vers Geluid

kaart: hoogstraat 110, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *