MediaVers Geluid6 februari 2015

Vers Geluid: radio voor de dwarsdenkende Rotterdammer

Vers Beton gaat radio maken. In samenwerking met Tegengeluid, de nieuwsbrief met de meest uitdagende opiniestukken, gaan we in gesprek met Rotterdamse dwarsdenkers over hun radicaal nieuwe visie op de samenleving. Wat zijn hun ideeën? Hoe pareren zij bezwaren en kritiek? En hoe wordt Rotterdam beter van hun visie?

Vers Geluid
Vers Geluid Beeld: Michael van Kekem

Vers Geluid wordt vanaf woensdag 11 februari uitgezonden op OPEN Rotterdam, de radio- en televisiezender van Rotterdam. De presentatie en redactie zijn in handen van Vers Beton-redacteur Inge Janse en Tegengeluid-oprichter en samensteller Marco Visscher. Vers Beton-redacteur  Vincent Cardinaal verzorgt de wekelijkse column, terwijl Celeste Boddaert de straat opgaat om Rotterdammers te interviewen. Want wat vinden zij eigenlijk van zulk radicaal gedachtegoed?

Tijdens het koken

Als onderdeel van het programma willen we elke editie van tevoren in discussie met de bezoekers van Vers Beton over hoe zij over het onderwerp denken. Hiervoor plaatsen we een stelling waarop je kunt reageren, waarna je reactie mogelijk wordt gebruikt in de uitzending.

Eeva Liukku, hoofdredacteur van Vers Beton, vertelt waarom zij onderdak biedt aan het radioprogramma. “Vers Beton staat voor een levendig publiek debat over Rotterdam. Publiek debat heeft altijd dwarse denkers nodig om vitaal te blijven. Inge en Marco zullen mensen spreken met bijzondere, niet alledaagse ideeën. Het is spannend om te zien of we daardoor op een heel andere manier naar onze stad leren kijken. Daarnaast vinden we het erg leuk om naast tekst, beeld, video nu ook radio aan ons online platform toe te voegen door deze samenwerking met OPEN Rotterdam. De uitzendingen kunt u als podcasts later op onze site terugluisteren, tijdens het koken, in de auto of stiekem tijdens het werk. Handig!”

Visscher voegt toe: “Met Tegengeluid rekken we de grens van het publieke debat op. Dat gaan we nu ook doen met Vers Geluid, door een podium te bieden aan de mensen die zich met hun ongebruikelijke meningen onttrekken aan het conformisme.”

Uitzending 1: Leendert de Rijke over libertarisme

De eerste uitzending vindt plaats op woensdag 11 februari tussen 19 en 21 uur. Te gast is Leendert de Rijke, die gelooft in individuele vrijheid. Hij is libertariër en wil een extreem kleine overheid en dus een vrijwel onzichtbaar gemeentebestuur. Geen verplichte (gemeente)belastingen en afvalheffingen, dus. Maar ook: geen subsidies en geen uitkeringen vanuit de staatskas. De Rijke studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is vice-voorzitter van het Liberaal Jongeren Platform (LIJP).

 Wat vind jij? Discussieer in de reacties op de volgende stelling, dan nemen wij je feedback mee tijdens de uitzending!

De overheid in Rotterdam werkt te duur en te inefficiënt. Het reilen en zeilen in Rotterdam moet overgelaten worden aan zijn burgers en de markt.

OPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Leendert de Rijke, libertarisme, Open Rotterdam en Vers Geluid

Secties: Media en Vers Geluid

kaart: Hoogstraat 110, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *