Voor de harddenkende Rotterdammer

Uit het Berlijnse Bundesarchiv zijn nieuwe videobeelden opgedoken van Rotterdam vlak na het bombardement op 14 mei 1940. Het gaat om 16 minuten aan ruw materiaal zonder geluid, gevonden door de Rotterdamse stichting DIG IT UP.

RTV Rijnmond mocht alvast twee minuten van het bijzondere beeldmateriaal uitzenden. De volledige video wordt donderdag 12 februari voor het eerst vertoond in het Donner Café, onder muzikale begeleiding van studenten van het Rotterdams Conservatorium.

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 4 reacties
  1. Profielbeeld van Vlaardingse
    Vlaardingse

    Zeker heel interessant historisch beeld, en mooi dat dit gevonden is. Kan niet wachten tot het in zijn geheel te zien is. Maar wat gooit deze muziek daar een zoet sausje overheen. Ik kijk het met geluid uit. Dat kan gelukkig.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.