Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het meest positief is directeur van de Rekenkamer Rotterdam Paul Hofstra, die het prettig vindt dat de provincie het (financieel) beleid van de gemeente controleert en kan afstraffen.

Het meest negatief is publicist Chris Aalbers, die de provincie een gebrek aan zichtbaarheid verwijt. Andere sprekers zijn Arwin van Buuren, universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig wethouder van Wonen Hamit Karakus (PvdA). Opvallend is dat niemand denkt dat de provincie het best kan worden opgeheven.
Lees het hele achtergrondverhaal hier.
 

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Toen ik aantrad als statenlid voor Leefbaar Zuid Holland zei ik; “Dames en heren . Volgens mij bent u volkomen overbodig en kan alles wat u doet zo worden overgenomen door het rijk of de gemeentes. Ik zit hier om bewijs voor mijn stelling te verzamelen”. Ik had na één jaar voldoende bewijs.

  In Denemarken is de hele laag afgeschaft zonder dat iemand het gemerkt heeft. Zie het rapport van LR: Nederland 2.0 mede geschreven door Andre Crouwel (VU) Waarin we de Deense situatie in Nederland projecteren.

  In ons land heeft men de grootste moeite om bestaande en door de tijd nutteloos geworden instituten te ontmantelen. Belangrijkste oorzaak?
  2% van de Nederlanders is lid van een politieke partij. slechts 10% bezoekt vergaderingen. Dus de politieke besluitvoering ligt in handen van 0,2% van de Nederlanders en laat dat nu net het deel zijn dat de baantjes heeft, die al die nutteloze instituten voortbrengen.
  Wouter Bos heeft ooit gezegd dat zijn partijcongres meer aandacht besteedde aan het behouden van de bestuurlijke laag bij de waterschappen, dan aan de problemen in de grote steden.

 2. Profielbeeld van Kees Versteeg
  Kees Versteeg

  Na de decentralisatie van de zorg lijkt het me logisch om nu te beginnen met de decentralisatie van de provincie. Schaf de provincies af. Maar behandel ze met respect, als oude soldaten. Old soldiers never die, they just fade away.
  Hevel hun taken – en die van de waterschappen – geleidelijk over naar de gemeenten. Neem twee kabinetsperioden de tijd, zodat je rustig de noodzakelijke grondwetswijzigingen kunt doorvoeren. Verdeel Nederland in 75 grote gemeenten. Laat de bevolking de burgemeesters direct kiezen; die 75 burgemeesters vormen daarna tezamen de Eerste Kamer. Dat is direct en democratisch, en ook reflectie blijft verzekerd.

  In zie al die anonieme Eerste Kamerleden dus liever plaats maken voor de
  Senator-Burgemeester.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.