Kunst & Cultuur4 maart 2015

BREEK: Voorlopig geen nieuw poppodium, alle plannen ontoereikend

Lees verderBREEK: Voorlopig geen nieuw poppodium, alle plannen ontoereikend

Deze week zou de gemeente Rotterdam bekend maken welke van elf initiatieven voor een nieuw poppodium tot een shortlist van drie zouden gaan behoren. Naar nu blijkt is dat er geen één. De gemeente stelt dat geen van de 11 ingediende plannen toereikend is. En dus wordt er voorlopig helemaal niets gesteund of van subsidie voorzien. De Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur zou dwars zijn gaan liggen, zo melden meerdere bronnen. Volgens hen zou geen enkel plan ‘levensvatbaar’ zijn.

Een aantal kandidaten die plannen inleverden laten weten ‘flabbergasted’ en ‘totaal verrast’ te zijn. Ook worden de wenkbrauwen gefronst bij het feit dat de indieners van de plannen niet zijn uitgenodigd voor de bekendmaking van het nieuws deze middag.

Om 15 uur geeft de gemeente een persconferentie. Later meer.

UPDATE Bevestiging van het bovenstaande – de RRKC heeft wethouder Visser onomwonden geadviseerd geen van de elf plannen te honoreren en de procedure te beëindigen. ‘Op basis van het advies van de RRKC vindt het College het risico op tegenvallend programma en tegenvallende resultaten te groot. Daarom heeft het College besloten geen tweede fase in te gaan. Deze tweede fase was bedoeld om één of meerder initiatiefnemers de ruimte te geven om hun plan verder uit te werken en om aanvullend onderzoek te doen.’

Wethouder Visser: ‘Ik heb veel waardering voor het getoonde initiatief en de energie in de sector. In aanloop naar het volgende Cultuurplan gaan we ons beraden op de lange termijn ambities op het gebied van popmuziek. Daarbij nemen we uiteraard de aandachtspunten uit het advies van de RRKC mee. Er komt een vervolggesprek met de RRKC en ik wil nog van gedachten wisselen met de sector over de toekomst van pop, zoals we ook andere instellingen laten meewerken aan de uitgangspunten voor het nieuwe Cultuurplan.’

Reageer of deel op Social Media

Tags:Adriaan Visser, commissie, poppodium en subsidie

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: coolsingel 40, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *