Voor de harddenkende Rotterdammer

Moestuintjes, streekproducten en biologische groenten zijn hip. En daardoor hebben ook steeds meer jonge Rotterdammers een eigen volkstuin. Onze Anneke Kortleve ging voor NRC op bezoek bij Volkstuinvereniging Blijdorp – overigens gelegen in Overschie. 

Fotografe en volkstuin-eigenaar Christa (66) heeft VTV Blijdorp voor haar ogen zien veranderen. Werd ze voorheen nog omringd door senioren, nu zijn het vooral hoogopgeleide dertigers uit de binnenstad die een eigen tuintje hebben. Ter ere van het tachtigjarig bestaan van de vereniging maakte ze een fotoserie waarop deze veranderingen goed te zien zijn.
Lees de hele reportage hier (€).

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.