Vers Beton1 maart 2015

Dit is het belangrijkste Rotterdamse nieuws van afgelopen week

Hoe kwam Rotterdam afgelopen dagen in het nieuws? Over welke onderwerpen raakten we niet uitgepraat? Dit zijn de meeste opvallende nieuwsverhalen van afgelopen week.

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht Beeld: Fenna Schaap

Geen billenprikker in zicht

Feyenoord – AS Roma: we konden het deze week nergens anders over hebben. Opvallend genoeg werd er meer gespeculeerd over mogelijke rellen in de stad, dan over de uitkomst van de wedstrijd. Kranten stonden vol met kreten als ‘veldslag’, ‘wraak’ en ‘Romeinse billenprikkers’. De Telegraaf (€) publiceerde voor het gemak zelfs een kaartje met mogelijke doelwitten en van De Rotterdammert kregen we een handig lesje Italiaans.

Daadwerkelijke rellen bleven natuurlijk uit en de krantenkoppen van de dag erna kun je je vast inbeelden: ‘Rotterdam haalt opgelucht adem‘. De teleurstelling droop er vanaf.

Zijn er dan nog interessante verhalen uit deze heisa voortgekomen? Ja, bijvoorbeeld deze mooie reportage (€) over Willem Duivestein. Als een soort Rotterdamse Nightcrawler is deze 112-fotograaf en cameraman er vaak als eerste bij om een incident in de regio vast te leggen.

Meer slechte lijstjes

Weet je nog, die tien slechte lijstjes die Rotterdam nog altijd aanvoert? Hier is er nog eentje: Rotterdam telt relatief de meeste mensen die langdurig in de bijstand zitten. Volgens het CBS ontvangt 51 op de duizend inwoners langer dan drie jaar bijstand.

Er was meer slecht nieuws deze week: volgens Marc van Nimwegen (hoofdofficier Openbaar Ministerie in Rotterdam) zijn er nergens zoveel schietincidenten als in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie overweegt daarom hogere straffen te eisen voor illegaal wapenbezit. “In Nederland is er geen legitieme reden om met een wapen op pad te gaan. Als je met een wapen op zak loopt, verkeer je in het criminele milieu,” zei Nimwegen tegen het AD.

En verder…

  • De sluitdatum van Perron werd deze week bekendgemaakt. Op 12 april gaat de club van Aziz Yagoub en Marc Zee zijn laatste week in. DJBroadcast interviewde Yagoub over zijn nieuwe cultuurpodium en de nalatenschap van Perron. “Trouw was op internationaal niveau een icoon. Wij zijn vooral een lokaal clubhuis, waar heel veel Rotterdammers het naar hun zin hebben gehad.”
  • Met zaakjes als Pomms’, Fritez en Tante Nel is Rotterdam de hoofdstad van de haute friture, aldus de Volkskrant (€). De krant signaleert een nieuwe trend in Nederland: fast food met een culinair tintje. Denk bijvoorbeeld aan duurzame kroketten en ambachtelijke friet.
  • Ophef alom, toen vrijdag bleek dat de voorgevel van het consulaat van Angola (voormalig gemeentearchief) zonder toestemming geverfd werd. Het gebouw aan de Mathenesserlaan is een rijksmonument. Voor een opknapbeurt is dus altijd een vergunning nodig. Inmiddels is het verven gestaakt, maar een gedeelte van de oorspronkelijk geel-bruine voorgevel is al wit.
Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:AS Roma, aziz yagoub, bijstand, Feyenoord, haute friture, perron en schietincidenten

Sectie: Vers Beton

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *