Voor de harddenkende Rotterdammer

De gemeente Rotterdam gaf 80.000 euro subsidie aan Ready4Work010, een online game die jeugdwerkloosheid in de stad zou moeten terugdringen. In de rubriek ‘Van onze centen’ in NRC Handelsblad neemt Ties Joosten het nieuwe computerspel onder de loep.

Het aardige aan het spel is dat veel van de opdrachten worden gegeven door échte bedrijven, die ze vervolgens ook nakijken. Zo vraagt de deelnemende Rotterdamse Fort Ka-specialist aan jongeren om in maximaal 2 A4’tjes een plan te schrijven om de online vindbaarheid van zijn winkel te vergroten en zoekt Stop aids now! naar een methode om trainers in twaalf Afrikaanse landen blijvend met elkaar te laten communiceren.

Lees hier het volledige artikel (€).

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
  1. Profielbeeld van Bella
    Bella

    Klinkt als een makkelijke manier voor bedrijven om mensen gratis werk voor ze te laten verrichten.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500