Economie9 maart 2015

Gemeente redt 82 openbare scholen in regio Rijnmond

Lees verderGemeente redt 82 openbare scholen in regio Rijnmond

De gemeente Rotterdam heeft 3,2 miljoen euro subsidie vervroegd uitbetaald aan scholenkoepel Stichting BOOR. Zo werden 82 openbare scholen in de regio Rijnmond uit financiële nood gered, blijkt uit vertrouwelijke documenten in handen van NRC (€). 

De miljoenen hadden eigenlijk afgelopen januari uitgekeerd moeten worden en waren afkomstig uit een gemeentelijke subsidiepot voor verbeteringen aan het Rotterdamse onderwijs. Denk aan leerlingenvervoer en conciërges. In plaats daarvan werd het bedrag al eind 2014 uitgekeerd aan Stichting BOOR, zodat er genoeg geld was om de salarissen en eindejaarsuitkeringen van docenten en andere medewerkers te betalen.

Het is niet voor het eerst dat Stichting BOOR met financiële problemen kampt. Sinds 2013 staat de scholenkoepel dan ook onder verscherpt financieel toezicht.

Reageer of deel op Social Media

Tags:onderwijs, Stichting BOOR en subsidie

Sectie: Economie

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *