Wetenschap en onderwijs3 maart 2015

Protest Maagdenhuis inspireert ook Rotterdamse studenten

Lees verderProtest Maagdenhuis inspireert ook Rotterdamse studenten

Het studentenprotest in het Maagdenhuis lijkt ook Rotterdamse studenten te hebben geïnspireerd. Tot een bezetting van de universiteitscampus heeft het vooralsnog niet geleid, maar op Woudestein wordt morgen wel een openbare bijeenkomst georganiseerd waar studenten hun onvrede over de Erasmus Universiteit kunnen delen. 

Op de Facebook-pagina van het evenement valt te lezen:

“Ook onze eigen Erasmus Universiteit Rotterdam heeft problemen, waaronder de mogelijke opheffing van de Faculteit der Wijsbegeerte en de reorganisaties binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen en het Erasmus School of History, Culture and Communication die verstrekkende gevolgen hebben voor onderzoek en onderwijs.”

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ERA (faculteitsvereniging Wijsbegeerte) en de organisatie Philosophy Ground, die zich inzet voor het behoud van de faculteit Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit.

Vorige week riep Zihni Özdil Rotterdamse studenten nog op om te protesteren. “Als er een universiteit is waar de problemen die door de Bungehuis-bezetters worden aangekaart van toepassing zijn, is het wel onze kendoe-universiteit,” schreef hij in zijn column in NRC Handelsblad(€).

Reageer of deel op Social Media

Tags:Erasmus Universiteit, EUR, Faculteit Wijsbegeerte, Maagdenhuis en protest

Sectie: Wetenschap en onderwijs

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • draag inhoudelijk bij aan de discussie (en ja, humor mag, graag zelfs!)
  • blijf on-topic
  • speel op de bal, niet op de man

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *