Advertentie

klein_botanical_topbanner
Voor de harddenkende Rotterdammer

Deze week kwam de PVV in Rotterdam als grootste uit de bus tijdens de Provinciale Staatsverkiezingen. De partij kreeg 17 procent van de stemmen. “PVV op 1 in ons dierbare Rotterdam is geweldig nieuws!” reageerde Wilders op Twitter.

Volgens Van Schendelen is Leefbaar Rotterdam juist steeds minder populair aan het worden in de stad. “Het is een normale partij geworden. Bovendien hadden ze de afgelopen tijd interne problemen en ze zitten in het college. Allemaal redenen waarom Wilders kiezers van ze kan afsnoepen.”

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Vervangend hoofdredacteur

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van Ron van Zeeland
  Ron van Zeeland

  Laat ze het maar proberen, dan weten we echt hoe het zit met de Rotterdamse stem, in plaats van die verkapte PVV die er nu zit. Bijkomend voordeel: niemand wil in één College van B&W met de PVV.

 2. Profielbeeld van Michiel
  Michiel

  Wat meer close reading van de Rotterdamse uitslag lijkt me op zijn plaats: http://www.rotterdam.nl/definitieveuitslagverkiezingprovincialestateninrotterdam

  De PVV had in 2011 nog 32.000 stemmen in Rotterdam, maar in 2015 nog 26.000. Dat er toch een iets hoger % uitkomt komt door de dramatisch lage opkomst dit jaar.

  Je zou het op stembureauniveau moeten kunnen uitzoeken, maar ik vermoed dat met name in wijken met veel Turkse en Marokkaanse Nederlanders de opkomst dramatisch is gedaald en dat de PvdA daarvan de consequenties heeft mogen ondervinden.

  Dus niet zozeer de PVV deed het goed in Rotterdam, maar de PvdA is geïmplodeerd in Rotterdam door een totale desertie van de islamitische stem (wat je ook al zag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 waar een deel van deze stemmers in ieder geval nog opkwam en uitweek naar NIDA) en daarom lijkt het dat de PVV “optisch” nog enigszins acceptabel resultaat boekte,

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.