Kunst & Cultuur30 maart 2015

‘Supporters moeten aandelen in Feyenoord kopen’

Lees verder‘Supporters moeten aandelen in Feyenoord kopen’

Een interessant idee op de website van de supportersvereniging van Feyenoord. Econoom aan de Universiteit van Twente Tsjalle van der Burg stelt voor dat Feyenoordsupporters een supporters trust bij Feyenoord oprichten, waarmee aandelen in de club kunnen worden opgekocht en waarmee supporters invloed kunnen uitoefenen op het beleid.

‘Hierdoor zou Feyenoord, zeker in tijden waarbinnen de vercommercialisering van het voetbal een hot-topic is, weer meer van de supporters kunnen worden’, staat te lezen. Voor een aandeel in de trust zou een supporter volgens Van der Burg ineens of in delen €500,- moeten betalen. Meerdere aandelen kopen is ook mogelijk, supporters krijgen zelfs een beperkte rente op de aandelen. Wel hebben supporters, hoeveel aandelen ze ook hebben, allemaal maar één stem in de Algemene Leden Vergadering van de trust. Want, zo staat te lezen in de mooiste zin in het stuk: ‘Mensen die moeite hebben met het idee van one man, one vote wordt geadviseerd supporter van Ajax te worden.’ Met het bijeengebrachte geld moeten vervolgens aandelen in Feyenoord worden gekocht.

Het idee van Van der Burg vindt aansluiting bij initiatieven uit (vooral) Engeland, waar supporters proberen een belang in hun club te verwerven. Tegenlicht maakte daarover onlangs deze interessante documentaire.

 

Reageer of deel op Social Media

Tags:aandelen, Feyenoord en trust

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: Feyenoord stadion, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *