Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Leefbaar-raadslid Bart-Joost van Rij zegt in het artikel bijvoorbeeld: “Tot op heden heeft het college ons slechts een door Boijmans opgestelde reclamefolder voorgeschoteld.” En nog geen maand geleden schreef Leefbaars fractievoorzitter op Vers Beton: “Het verstand zegt voorlopig ‘nee’ tegen deze sigaar uit eigen doos.”

Dat nu gesuggereerd wordt dat ook andere musea hun collectie in het depotgebouw zouden moeten kunnen opslaan, is een stap vooruit, schrijft Molenaar op Twitter. Niettemin geeft hij aan nog steeds sceptisch te staan ten opzichte van de plannen.
 


Overigens zijn er inmiddels ook nieuwe impressies van het depotgebouw vrijgegeven. Je vindt ze hier.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 10 reacties
 1. Profielbeeld van Kees Versteeg
  Kees Versteeg

  Merkwaardig eigenlijk dat Villa Zebra niet meegenomen is in de plannen voor het Collectiegebouw. Een ruimte voor Villa Zebra in het Collectiegebouw past zowel bij de cultuur-educatieve functie van het depot als bij de zo populaire clustergedachte. Daarnaast bevond Villa Zebra zich oorspronkelijk in het Museumpark, en de huidige locatie aan de Stieltjesstraat is in wezen natuurlijk ongeschikt als kinderkunsthal. Niet alleen is het daar verkeersonveilig voor kinderen, ik noem ook de recente vuurwerkaanslag. Er is een betere bestemming denkbaar voor dit voormalige voorlichtingscentrum over de Kop van Zuid.

 2. Profielbeeld van George van Gent
  George van Gent

  Dat er van die grote bomen op en omheen komen, dat geloof ik nu weer niet. Het wordt er wel al snel wat meer en grotere dan de armetierige kunstzinnge boompjes die er nu staan in het aandachttrekkende en wereldberoemde grind.

 3. Profielbeeld van Ed Schelvis
  Ed Schelvis

  Beste Ties,
  Ik bespeur in de diverse reacties, ook op twitter, de nodige verbazing en daar ben ik nou weer verbaasd over.
  @George Nee dat gaan ze niet doen want het zijn geen dossiervreters.
  @Michel Pfff, appeltje eitje, er zijn al genoeg geslaagde voorbeelden van. Punt is om de naad helemaal te laten verdwijnen. Dat is nog wel een uitdaging.

  1. Profielbeeld van Michel
   Michel

   Dat het technisch haalbaar is, dat geloof ik best, al zou ik het zeker geen appeltje-eitje noemen, maar dat is niet wat ik bedoel. Het probleem is gewoon dat dit een dure oplossing is en dat er vast en zeker nog vele bezuinigingsrondes gaan komen. Bekijk bijvoorbeeld de verschillende renderingen die er in de loop der tijd van Forum Rotterdam zijn gemaakt en je begrijpt wat ik bedoel, van de Kaas van Koolhaas is allang geen sprake meer.
   De essentie van dit collectiegebouw is de krachtige vloeiende vorm en de bomen op het dak. Die bomen zijn al niet meegenomen in de begroting en dus feitelijk al wegbezuinigd. Dit stemt niet hoopvol voor de rest van het project.

   1. Profielbeeld van Ed Schelvis
    Ed Schelvis

    Aha, nu snap ik wat je bedoeld. Echter zijn de panelen (als zicht) een welstandseis….daar kan je niet meer onderuit. In de diverse verslagen van de welstand kan je de discussie daarover volgen. Voor wat betreft bezuinigingsrondes….ik denk dat we dat begrip in dit voorjaar achter ons gaan laten. Die bomen op het dak komen er op een gegeven moment echt wel.
    De afgelopen 7 jaar zijn wat dat betreft wel echt bijzonder geweest en ik snap dat daar veel aan wordt gespiegeld maar vooruitkijkend vermoed ik dat we dat soort discussies snel achter ons kunnen laten.

 4. Profielbeeld van Michel
  Michel

  Ik ben zo bang met dat gebouw dat het straks niet gaat lukken met die dubbelgekromde glaspanelen en dat het er dan uitziet als een mislukte discobol.

  1. Profielbeeld van Tycho
   Tycho

   Inderdaad, net als dat de Markthal niet zijn beoogde transparantie heeft door de reflectie van de ramen. Maar als de ontwerpen realiteit worden, vind ik het zeker een toevoeging voor de stad (één waardoor het Museumpark wellicht echt onderdeel wordt van het centrum).
   Zijn die openschuivende futuristische deuren die je op de maquette ziet serieus de bedoeling (heel mooi maar lijkt bijna onmogelijk). Zelf vooral geënthousiasmeerd door het park bovenop, wat gaat dat gaaf worden!

   1. Profielbeeld van Rob Kaper
    Rob Kaper

    Reflectie van het markthalglas valt wel mee hoor. Natuurlijk is volledige transparantie niet vanuit elk perspectief 100% mogelijk, maar als omwonende en dagelijks aanschouwer op diverse momenten uit diverse hoeken zie ik toch vaker wel de print van Coenen dan niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.