Politiek2 april 2015

Een pittig gesprek met Aboutaleb in Humo

Lees verderEen pittig gesprek met Aboutaleb in Humo

Het Vlaamse weekblad Humo sprak met Ahmed Aboutaleb. Het leverde een bijzonder lezenswaardig, pittig gesprek op met de burgemeester.

Aboutaleb wordt in het interview behoorlijk aangepakt door journalist Eric Goens. Het Nederland anno nu, immigratie, de politiek van Antwerpen & Bart de Wever en de islam komen ter sprake. Ook gaat Aboutaleb nog wat dieper in op zijn inmiddels beruchte ‘rot op’-uitspraak.

Een fragment:

“Mijn statement na de aanslagen in Parijs duurde meer dan een minuut. Ik heb mijn afschuw uitgesproken over de terreurdaden, ik heb het voor de 1 miljoen goedwillende moslims opgenomen en ze gewaarschuwd dat ze daarop aangesproken zouden worden. Dáárom heb ik uitdrukkelijk tegen die terroristen gezegd: ‘Rot toch op!’ Waarom wordt zo’n uitspraak achteraf zó geëxploiteerd? Het is intellectueel oneerlijk om van een onderbouwd discours drie woorden over te houden.”
U bent zelf jarenlang journalist geweest. U maakt mij niet wijs dat u de draagkracht van uw woorden niet op voorhand hebt ingeschat.
“Toen ik klaar was, zei ik tegen mijn woordvoerder: ‘De opening van de krant zal morgen zijn: Aboutaleb, dubbelepunt, moslims, rot toch op.'”
Waarom hebt u die uitspraak dan gedaan?
Aboutaleb “Af en toe moet je een grote steen in de vijver gooien, om vervolgens een maatschappelijk debat op gang te brengen op de golven die zijn ontstaan. Maar de duiding mag niet verloren gaan. Onlangs gaf ik een interview aan een tv-zender uit Koeweit…”
…u zei toen dat moslimextremisten naar Pakistan of naar Irak mogen verhuizen, desnoods zelfs naar de Noordpool, de Zuidpool of de Atlantische Oceaan.
Aboutaleb “Ja, dat is een keuze die elk van die mensen mag maken.”

Reageer of deel op Social Media

Tags:Ahmed Aboutaleb, Antwerpen, bart de wever, humo, immigratie, Rotterdam en Syriëgangers

Sectie: Politiek

kaart: coolsingel 40, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *