Voor de harddenkende Rotterdammer

In het rekenkamerrapport krijgt de gemeente een flinke veeg uit de pan. Sinds de verzelfstandiging van het Wereldmuseum in 2006 heeft het Rotterdamse stadsbestuur onvoldoende ‘metatoezicht’ gehouden op de Raad van Toezicht. Indirect heeft de gemeente de functie van museum onvoldoende bewaakt. De zogenoemde ‘collectiebeheersovereenkomst’ tussen gemeente en museum, hét controleinstrument, werd in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt. Een fikse subsidiekorting en de wens tot cultureel ondernemersschap hebben het Wereldmuseum in de loop der jaren in grote financiële moeilijkheden gebracht.

Binnenkort bijltjesdag, daar twijfelt niemand aan. Maar voor wie? Het Rekenkamerrapport heeft aangetoond dat de onrust rond het Wereldmuseum verweven zit in de verzelfstandiging van voorheen gemeentelijke instanties, stringente subsidiëring alsook een commerciële invulling van cultuur. Dit komt allemaal op het bordje van de gemeente.

UPDATE: Directeur Stanley Bremer van het Wereldmuseum legt zijn functie neer, meldt RTV Rijnmond.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

dscf1653

Jaap Rozema

Auteur

Jaap Rozema (1983) schrijft over wetenschap en economie. Hij probeert niet om het wetenschappelijke verhaal te ontdoen van al haar vooronderstellingen, maar juist te betogen dat deze bijdragen aan waarheidsschepping. Tevens is hij fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren in Rotterdam.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.