Kunst & Cultuur16 april 2015

RRKC reageert behoudend op steun Collectiegebouw

Lees verderRRKC reageert behoudend op steun Collectiegebouw

Donderdag 15 april bracht een toch wel enigszins verrassend besluit. Het college van B&W van Rotterdam steunt het Collectiegebouw van Museum Boijmans. De RRKC, die onlangs nog een advies over de materie uitbracht, heeft ook gereageerd. Zij blijven sceptisch.

Om volledig te zijn: het college stemt in met het benodigde krediet, de wijziging van het bestemmingsplan en het definitieve ontwerp van het project. Overigens bleek al direct dat Leefbaar Rotterdam verdeeld blijft over de kwestie.

De RRKC klinkt in zijn afgewogen reactie behoorlijk sceptisch. Wie een beetje tussen de regels doorleest kan concluderen dat dit belangrijke adviesorgaan nog veel beren op de weg ziet, en ook de onderbouwing ten dele mist.

“Het bevreemdt de RRKC dat deze cijfers – toen zij bekend werden – niet alsnog gecommuniceerd zijn. Maar de RRKC hoopt vooral dat daarmee de vele aannames in de plannen voor het collectiegebouw, zoals die over bezoekersaantallen, economische spin-off en het aantal verzamelaars dat zich voor langere tijd aan het depot wil verbinden, nu beter zijn onderbouwd. Dat is essentieel om het collectiegebouw duurzaam voor de toekomst te maken. De RRKC kijkt uit naar de onderzoeken die deze aannames onderbouwen, zodat de RRKC een geactualiseerd advies kan uitgeven en de gemeente alsnog goed is geïnformeerd.”

Reageer of deel op Social Media

Tags:Boijmans van Beuningen, collectiegebouw, college van b&w, reactie en RRKC

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: mauritsweg 35, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *