Voor de harddenkende Rotterdammer

Het was een bewogen maart: het bracht ons een reset in de plannen voor verbouwing van de Kuip en de aankondiging van de komst van een lokale Rotterdamse PVV (volgens Peter van Heemst de schuld van Leefbaar).

Borrel
Borrel Beeld door: beeld: Matrijs van Merg

Vers Beton biedt genoeg borrelstof (43 artikelen in maart!).

Toerist in eigen stad

Ook de doorsnee stadsbewoner kan profiteren van de hotels die overal oppoppen, want hun kamers, restaurants en hotelbars zijn voor iedereen toegankelijk. Het zijn plekken op de grens tussen stad en buitenwereld waar, zo blijkt, de verhalen voor het oprapen liggen. Zes fotografen en zes schrijvers gingen op bezoek en lieten zich inspireren door wat ze aantroffen. Sara Wiersma kijkt voor Vers Beton om de zoveel tijd naar een kunstwerk in de openbare ruimte. Deze maand besprak ze het Maasbeeld van Auke de Vries. Een waslijn van leven en water naast de Willemsbrug.

House of Cards en polderpolitiek
Wie zijn de Frank Underwood, Raymond Tusk en Zoe Barnes aan de Maas? En waar staat het equivalent van Freddy’s BBQ Joint? We zochten het voor u uit en presenteren met trots de Rotterdamse hitserie Huis op Maas. En nog meer politiek, maar dan wat meer op poldernivea. Met de laagste opkomst in Nederland was er in Rotterdam weinig politieke interesse te bespeuren voor de provinciale verkiezingen. En dat terwijl de provincie directe invloed uitoefent op onze omgeving. Daar brengt Reiner Westerman verandering in door zijn heldere artikel: de provincie gaat de bocht in de Schie bij Overschie afsnijden. Hij vindt het een kostbaar project dat geen doel dient en bovendien het landschap van de Schie aantast.

Migrantenstad?
“Rotterdam is door de eeuwen heen altijd een migrantenstad geweest. Een stad waar mensen uit den vreemde welkom waren en steeds weer opgenomen werden in de gemeenschap. Die open houding heeft de stad nooit opgebroken”. Geert Beke, bestuursvoorzitter van de Pauluskerk, ziet kansen voor een plek voor vluchtelingen in Rotterdam. Dit staat in schril contrast met de komst van de PVV naar Rotterdam omdat Wilders duidelijk draagvlak ziet voor zijn partij in de Maasstad.
 
Vindt de andere verhalen Vers Beton en daarbuiten en kom gezellig met ons borrelen en praten over Rotterdam. Of gewoon gezellig borrelen, ook goed. En als je vragen hebt over een gastbijdrage of over je schrijverschap, dan is dit ook het uitgelezen moment om ons daarover te spreken.

Tot vrijdag, vanaf 20 uur, in de Schouw!
 
 
 
 

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Nienke Binnendijk

Nienke Binnendijk

Als zelfverklaard Rotterdammer houdt Nienke van de stad en van haar grootstedelijkheid. Voor Vers Beton denkt ze na hoe het debat over de stad nog breder en beter gevoerd kan worden.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500