Vers Beton2 april 2015

Vers Beton borrel in de Schouw, met plaatjes van ClublePop

Op Goede Vrijdag borrelen we zoals gebruikelijk weer in Café de Schouw op de Witte de Withstraat en overdenken we de afgelopen week, de maand en het leven. Ditmaal met vrolijk spinnende plaatjes van ClublePop. Vanaf 20 uur (dus geen 18.00 uur meer, al is het dan ook al heel gezellig daar) ben je welkom, tot dan!

Het was een bewogen maart: het bracht ons een reset in de plannen voor verbouwing van de Kuip en de aankondiging van de komst van een lokale Rotterdamse PVV (volgens Peter van Heemst de schuld van Leefbaar).

Borrel
Borrel Beeld: Matrijs van Merg

Vers Beton biedt genoeg borrelstof (43 artikelen in maart!).

Toerist in eigen stad

Ook de doorsnee stadsbewoner kan profiteren van de hotels die overal oppoppen, want hun kamers, restaurants en hotelbars zijn voor iedereen toegankelijk. Het zijn plekken op de grens tussen stad en buitenwereld waar, zo blijkt, de verhalen voor het oprapen liggen. Zes fotografen en zes schrijvers gingen op bezoek en lieten zich inspireren door wat ze aantroffen. Sara Wiersma kijkt voor Vers Beton om de zoveel tijd naar een kunstwerk in de openbare ruimte. Deze maand besprak ze het Maasbeeld van Auke de Vries. Een waslijn van leven en water naast de Willemsbrug.

House of Cards en polderpolitiek

Wie zijn de Frank Underwood, Raymond Tusk en Zoe Barnes aan de Maas? En waar staat het equivalent van Freddy’s BBQ Joint? We zochten het voor u uit en presenteren met trots de Rotterdamse hitserie Huis op Maas. En nog meer politiek, maar dan wat meer op poldernivea. Met de laagste opkomst in Nederland was er in Rotterdam weinig politieke interesse te bespeuren voor de provinciale verkiezingen. En dat terwijl de provincie directe invloed uitoefent op onze omgeving. Daar brengt Reiner Westerman verandering in door zijn heldere artikel: de provincie gaat de bocht in de Schie bij Overschie afsnijden. Hij vindt het een kostbaar project dat geen doel dient en bovendien het landschap van de Schie aantast.

Migrantenstad?

“Rotterdam is door de eeuwen heen altijd een migrantenstad geweest. Een stad waar mensen uit den vreemde welkom waren en steeds weer opgenomen werden in de gemeenschap. Die open houding heeft de stad nooit opgebroken”. Geert Beke, bestuursvoorzitter van de Pauluskerk, ziet kansen voor een plek voor vluchtelingen in Rotterdam. Dit staat in schril contrast met de komst van de PVV naar Rotterdam omdat Wilders duidelijk draagvlak ziet voor zijn partij in de Maasstad.

 

Vindt de andere verhalen Vers Beton en daarbuiten en kom gezellig met ons borrelen en praten over Rotterdam. Of gewoon gezellig borrelen, ook goed. En als je vragen hebt over een gastbijdrage of over je schrijverschap, dan is dit ook het uitgelezen moment om ons daarover te spreken.

Tot vrijdag, vanaf 20 uur, in de Schouw!

 

 

 

 

Reageer of deel op Social Media

Tag: vers betonborrel

Sectie: Vers Beton

kaart: Witte de Withstraat, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *