Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zoals we eerder al vermeldden, zijn de interviews die in de film te zien zijn ongeveer een jaar geleden gefilmd. Daarom gaan zij niet in op de huidige situatie in de grote Rotterdamse popkwestie. Ondertussen is er namelijk een pitch voor podiumplannen door de gemeente uitgeschreven, en vervolgens vroegtijdig afgeblazen.

Zowel bij de bestaande podia als bij nieuwe initiatieven zitten ondernemers niet stil en ook de stad zelf lijkt in het heden weer een andere dan een jaar geleden. Genoeg reden dus om na de filmvertoning in gesprek te gaan met een aantal mensen die vanuit verschillende invalshoeken te maken hebben met de Rotterdamse pop- en podiumsector.

 

cover MM event
Beeld door: beeld: Vers Beton

Om het in popmuziek termen te houden, hierbij de line-up van de paneldiscussie:

Hajo Doorn:
De artistiek leider van WORM is als enige in dit panel ook in de documentaire te zien. Hij vertegenwoordigt vanuit WORM één van de weinige locaties in de stad die het hoofd boven water houden, al gaat dat ook niet zonder slag of stoot. Daarnaast heeft hij een sterke visie op wat ‘pop’ nu eigenlijk is, en of het wellicht geen achterhaald concept is.

Fiona Fortuin:
Als contentmanager van Noisey, het muziekplatform van Vice, heeft Fiona een brede blik op de wereld van podia en popmuziek in Nederland. Maar als Rotterdammer heeft ze ook een mening over de ontwikkelingen in deze stad, die ze eerder op Vers Beton met ons deelde.

Paul van Oort:
Paul van Oort is zelfstandig cultuuradviseur en als lid van D66 actief in de werkgroep cultuur van de Rotterdamse tak van de Democraten. Op Vers Beton heeft hij zich al meerdere malen uitgesproken over de popkwestie. Zowel in een gastbijdrage als in een reactie op het afblazen van de subsidierace begin van dit jaar.

Arjen van der Straaten:
Arjen is één van de initiatiefnemers achter het plan dat onder de naam ‘Cell Rotterdam’ meedong naar subsidie om een podium te starten. In het geval van Cell in het oude politiebureau aan het Eendrachtsplein. Hoewel dat traject nu stilligt, werkt Arjen samen met de andere initiatiefnemers om betrokken te blijven bij de gemeentelijke ambities op poppodiumgebied.

Aziz Yagoub:
Aziz is zo’n ondernemer die het gewoon doet. Na jarenlang succesvol Perron gerund te hebben, zit hij nu tot z’n oren in de verbouwing van het oude pand van discotheek Hollywood naar zijn nieuwe zaak Annabel. En met een café, clubnachten, maar ook een grote zaal voor concerten klinkt dat eigenlijk als, tja, een poppodium?

De vertoning en discussie vinden plaats op 11 april om 14:00, op en voor de grote videowand in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Dit is voor iedereen gratis toegankelijk, je hebt er dus geen kaartje voor Motel Mozaïque voor nodig! We hopen je graag daar te zien. Klik jezelf alvast aanwezig op Facebook.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Ed Schelvis
    Ed Schelvis

    Goed, gezellig! Filmpje kijken en daarna een potje ouwehoeren. Ik die het ook regelmatig in die volgorde. Heeft Fay misschien een indicatie wat dit gesprek in deze samenstelling moet gaan opleveren?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.