voor de harddenkende Rotterdammer

Motel Mozaïque is gepasseerd met een hoop parels op het programma. De oude Baja Beach Club is afgestoft en dient als tijdelijke hangout van Roodkapje. En de zomerfestivals – zoals Bevrijdingspop en Metropolis – lonken alweer naar de aandacht van de bezoeker. De Volkskrant besteedde vorige week ruim aandacht aan de bruisende popscene van Rotterdam, met onder meer Rats on Rafts (met een messcherp tweede album), The Afterveins (te zien in De Wereld Draait Door) en nieuwkomers De Likt (albumrelease in Worm de 18e).

Kortom, de media buitelen over elkaar heen om de liefde aan Rotterdam en haar muziekcultuur te verklaren. En dat terwijl we al jaren géén groot poppodium hebben en de gemeente onlangs alle plannen voor een nieuw initiatief van tafel veegde. De muziekliefhebber in de regio is ondertussen gewend aan een hapsnap-programmering, een veelheid aan zaaltjes en niet-gangbare locaties. Vers Beton toonde tijdens Motel Mozaïque de mini-docu ‘Een generatie zonder poppodium’ en ging erover in debat.

Nu zijn de ogen gericht op Aziz Yagoub en zijn Annabel. De posters hangen in de stad, de deadline staat vast: vanaf september heeft Rotterdam weer een eigen poppodium voor 1500 man. Waar grotere namen kunnen worden geprogrammeerd, op commerciële basis. De ondernemer van Perron stelt zijn nieuwe muze voor: “Annabel is niet over één kam te scheren. Ze is beminnelijk, maar de ambiance verklapt haar rauwe, grootstedelijke achtergrond.” Morgen gaat het café alvast open.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder
Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Lees 5 reacties