Voor de harddenkende Rotterdammer

Motel Mozaïque is gepasseerd met een hoop parels op het programma. De oude Baja Beach Club is afgestoft en dient als tijdelijke hangout van Roodkapje. En de zomerfestivals – zoals Bevrijdingspop en Metropolis – lonken alweer naar de aandacht van de bezoeker. De Volkskrant besteedde vorige week ruim aandacht aan de bruisende popscene van Rotterdam, met onder meer Rats on Rafts (met een messcherp tweede album), The Afterveins (te zien in De Wereld Draait Door) en nieuwkomers De Likt (albumrelease in Worm de 18e).

Kortom, de media buitelen over elkaar heen om de liefde aan Rotterdam en haar muziekcultuur te verklaren. En dat terwijl we al jaren géén groot poppodium hebben en de gemeente onlangs alle plannen voor een nieuw initiatief van tafel veegde. De muziekliefhebber in de regio is ondertussen gewend aan een hapsnap-programmering, een veelheid aan zaaltjes en niet-gangbare locaties. Vers Beton toonde tijdens Motel Mozaïque de mini-docu ‘Een generatie zonder poppodium’ en ging erover in debat.

Nu zijn de ogen gericht op Aziz Yagoub en zijn Annabel. De posters hangen in de stad, de deadline staat vast: vanaf september heeft Rotterdam weer een eigen poppodium voor 1500 man. Waar grotere namen kunnen worden geprogrammeerd, op commerciële basis. De ondernemer van Perron stelt zijn nieuwe muze voor: “Annabel is niet over één kam te scheren. Ze is beminnelijk, maar de ambiance verklapt haar rauwe, grootstedelijke achtergrond.” Morgen gaat het café alvast open.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Lees 5 reacties
 1. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Blijft de vraag: wat zijn toch de grote boekingen waar Aziz mee schermde tijdens het Vers Beton-debat op MoMo, maar waar hij de namen niet van wilde noemen? Zou het toch echt Tarkan zijn? Of toch stiekem Rammstein als openingsact?

  1. Profielbeeld van Zita Bebenroth
   Zita Bebenroth

   Dat zou gaaf zijn. Mijn verzoek: Blur met de nieuwe plaat!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1