Was Getekend17 april 2015

Was Getekend: Aziz & Annabel

Aziz & Annabel Beeld: Melanie Drent

In de wekelijkse rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: de komst van cultuurpodium Annabel van ondernemer Aziz Yagoub.

Motel Mozaïque is gepasseerd met een hoop parels op het programma. De oude Baja Beach Club is afgestoft en dient als tijdelijke hangout van Roodkapje. En de zomerfestivals – zoals Bevrijdingspop en Metropolis – lonken alweer naar de aandacht van de bezoeker. De Volkskrant besteedde vorige week ruim aandacht aan de bruisende popscene van Rotterdam, met onder meer Rats on Rafts (met een messcherp tweede album), The Afterveins (te zien in De Wereld Draait Door) en nieuwkomers De Likt (albumrelease in Worm de 18e).

Kortom, de media buitelen over elkaar heen om de liefde aan Rotterdam en haar muziekcultuur te verklaren. En dat terwijl we al jaren géén groot poppodium hebben en de gemeente onlangs alle plannen voor een nieuw initiatief van tafel veegde. De muziekliefhebber in de regio is ondertussen gewend aan een hapsnap-programmering, een veelheid aan zaaltjes en niet-gangbare locaties. Vers Beton toonde tijdens Motel Mozaïque de mini-docu ‘Een generatie zonder poppodium’ en ging erover in debat.

Nu zijn de ogen gericht op Aziz Yagoub en zijn Annabel. De posters hangen in de stad, de deadline staat vast: vanaf september heeft Rotterdam weer een eigen poppodium voor 1500 man. Waar grotere namen kunnen worden geprogrammeerd, op commerciële basis. De ondernemer van Perron stelt zijn nieuwe muze voor: “Annabel is niet over één kam te scheren. Ze is beminnelijk, maar de ambiance verklapt haar rauwe, grootstedelijke achtergrond.” Morgen gaat het café alvast open.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:annabel, aziz yagoub, club, een generatie zonder poppodium, perron en poppodium

Sectie: Was Getekend

kaart: Delftsestraat 15A, 3013 AC Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *