Was Getekend10 april 2015

Was Getekend: Moestuinhipsters

moestuinhipsters Beeld: Melanie Drent

Vanaf vandaag starten we met een nieuwe beeldrubriek: Was Getekend. Hierin verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth Rotterdams nieuws en gebeurtenissen in een wekelijkse beeldcolumn. Deze week: de opkomst van de Volkstuinhipster, zoals Anneke Kortleve onlangs in NRC beschreef.

Rotterdam heeft maar liefst 43 verschillende volkstuinverenigingen. Daar maken de tachtigers nu plaats voor de dertigers. Dat brengt veranderingen met zich mee: de tuinen worden rommeliger, het tuinieren meer biologisch bewust. In het clubhuis serveren ze niet alleen patat, maar ook pompoensoep en quinoa-salade. Behalve klaverjasavonden zijn er ook andere activiteiten. Zo hebben kinderen en kunstenaars bij VTV Blijdorp (in Overschie) samen een insectenhotel ingericht. Volkstuinder Christa Deen (66) maakte op diezelfde vereniging een veelzeggende fotoserie van ‘de tuinder en zijn kar met snoeiafval’, ter ere van het tachtigjarige jubileum van de vereniging.

Reageer of deel op Social Media

Tags:hipsters, Volkstuin en VTV Blijdorp

Sectie: Was Getekend

kaart: vtv blijdorp
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • draag inhoudelijk bij aan de discussie (en ja, humor mag, graag zelfs!)
  • blijf on-topic
  • speel op de bal, niet op de man

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *