Vers Beton5 mei 2015

Aankondiging: Vers Beton gaat weer Blendlen!

Morgen publiceert Vers Beton weer eens een artikel via Blendle. Het gaat om het ‘Portret van een kantelaar’, een prachtig profiel van Jan Rotmans, opgeschreven door Studio Katshoek-redacteur Daan Rutten. Om het artikel in Blendle te kunnen publiceren maken we gebruik van de diensten van TPO Magazine, dat (freelance) journalisten de mogelijkheid biedt zélf geld te verdienen aan de rechtstreekse verkoop van hun verhalen aan een publiek. ‘Portret van een kantelaar’ zal 0,69 euro kosten.

Vers Beton experimenteert regelmatig met nieuwe online uitgeefmodellen. Zo doen we momenteel onderzoek naar een stortersmodel en hebben we een structurele samenwerkingen kunnen sluiten met AIR en Bureau Bolster. Ook publiceerden we al eerder via Blendle: in september verkochten we er het 12.000 woorden-tellende interview met Leefbaar-oprichter Ronald Sørensen, vermoedelijk nog altijd het langste verhaal ooit verkocht aldaar. Inmiddels zijn we echter bijna negen maanden verder en in die tijd is Blendle behoorlijk gegroeid. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de uitkomsten van dit nieuwe journalistieke experiment.

Het portret dat Daan Rutten van Jan Rotmans schreef is naar onze bescheiden mening het beste dat wij tot dusver over de veranderprofessor lazen. Uitgebreid komt de totstandkoming van de transitiewetenschap aan bod, waarvan Rotmans de grondlegger is, maar ook komen critici aan het woord: ‘Vraag Rotmans om iets te vertellen over de ruilverkaveling in Lutjebroek en ook dat blijkt warempel deel uit te maken van de Grote Transformatie, die welhaast metafysische proporties krijgt toebedeeld.’ Dit alles schrijft Rutten met veel gevoel voor detail en enscenering op tot een prachtig verhaal van zo’n 4.000 woorden. Het ideale verhaal kortom om de lezer te vragen een paar dubbeltjes in onze journalistiek te investeren.

Via onze website en social media maken we de link naar het verhaal in Blendle morgen bekend. Als je daar nog een nieuw account moet aanmaken krijg je 2,50 euro gratis starttegoed, dus dan kan je het artikel alsnog gratis lezen. Sowieso zullen we het artikel over een paar weken alsnog gratis via onze site publiceren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Blendle, Jan Rotmans, profiel en vers beton

Sectie: Vers Beton

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *