Human interest29 mei 2015

De Beste Stuurlui: Welke hipster vestigt zich in Park Zestienhoven?

Op de drempel van het weekend gespreksstof nodig voor de vrijmibo? Stuurvrouw Anneke Kortleve onthult haar geheim aan de horecaondernemer: Park Zestienhoven. Want inmiddels durft ze wel andere mensen tegen te komen tijdens het hardlopen.

De Beste Stuurlui Beeld: Nina Fernande

In juni vorig jaar begon ik met hardlopen. Dat deed ik graag in een mooie natuuromgeving, maar wel zonder gezien te worden. In mijn oude verfbroek, bezweet en hijgend als een molenpaard, is dat niet meteen mijn meest charmante vertoning. Al rennend wilde ik daarom geen mensen om mij heen. En al helemaal niet van die kwieke vijftigers in fluorescerende pakken die je smalend aankijken (ze pretenderen je aanmoedigend en enthousiast aan te kijken, trap er niet in) omdat jij ze met je ergens in de twintig niet kan inhalen. By far niet.

Daarom toog ik naar Overschie. Na ongeveer een kilometer rennen vanaf Blijdorp ga je rechtsaf bij de molen, en daar strekt zich langs het vaartje plotseling een park uit. Heel idyllisch allemaal. In het midden van het park bevindt zich een groot grasveld. Niet supergoed gemaaid, maar wel, of juist daarom, prachtig. Er zijn witte bruggetjes in een boogje. Er is een ooievaarsnest en aan de rand staan volkstuintjes, met blije jonge natuurgezinnen (met van die kinderen met blozende vuile wangen, ganzenbordend in een door papa in elkaar gedraaide ecologische hut). Had ik al het woord idyllisch gebruikt? Voor de zekerheid nog een keer. Heel idyllisch dus.

En er komt dus geen hond. Nou soms dan, met zo’n chagrijnig kijkend aangelijnd gezinnetje erachter. Zelfs niemand uit het ‘nieuwe wonen’, een nieuw woord voor het nieuwbouwpark ernaast. Perfect dus. In Park Zestienhoven werkte ik gestaag aan mijn natuurlijke endorfinetoevoer, zonder dat iemand dit zag. Mijn geheim, mijn allergrootste geheim, was Park Zestienhoven.

Inmiddels heb ik mijn verfbroek geruild voor een gestroomlijnd pak met fluorescerende kleuren, en hijg ik gelukkig ook niet meer zo. Ik ren op goede dagen zelfs naar het natuurpark iets verderop (misschien wel een nog beter bewaard geheim, dat park heeft geen eens een naam, als je het Googlemapt zie je heel groot ‘Best Western’ staan, naar het hotel. Misschien kan het voortaan natuurpark ‘Best Western’ heten) en terug. Ik glimlach inmiddels naar andere hardlopers. En soms smaal ik dan een beetje.

Toen ik van de week weer eens mijn best bewaarde geheim betrad, zag ik aan de rand plotseling een groot bord. Daarop stond de vraag welke horecaondernemer hier gaat beginnen. Dat was het moment dat ik besloot mijn geheim te delen. Ik kan het nu wel aan: andere mensen.

Komt-ie: Park Zestienhoven, jongens. Ze zoeken een ondernemer die er wil investeren. ‘Een perfecte locatie voor een ‘familierestaurant’ en zoveel meer’. Ik prefereer het ‘zoveel meer’ in deze. Bijvoorbeeld zo’n hipsterbarretje van pallethout, met huisgemaakte ijsthee van het pas gemaaide gras. Of misschien niet. Laat dat gras maar zo ongemaaid.

Sorry, ik dwaal af. Ondernemers met moeilijke brillen, onhandig lange T-shirts en glutenallergie: Go. Ik ben je eerste klant. En nu ik mijn geheim heb verteld, heus niet je enige.

Reageer of deel op Social Media

Tags:horeca, overschie en Zestienhoven

Sectie: Human interest

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *