Stedelijke ontwikkeling & architectuur25 mei 2015

Het is een Spoorkathedraal, maar ook gewoon Station Kapsalon

Het is een Spoorkathedraal, maar ook gewoon Station Kapsalon. Het is een gebouw met internationale allure, en toch zo Rotterdams. Het beeld – de roestvrijstalen punt die brutaal de stad in steekt – is krachtig en stoer, het plein groots.

Juryrapport BNA-prijs 2015

Maandag Quote: start je week met een Rotterdamse quote. Uit 120 inzendingen koos de jury van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), onder leiding van Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes, unaniem voor station Rotterdam Centraal als Beste Gebouw van het Jaar 2015. Rotterdam CS verdient de BNA-prijs onder andere vanwege de manier waarop de ontwerpers een groot aantal ruimtelijke vraagstukken hebben opgelost. De jury heeft gezocht naar zaken waar iets op aan te merken viel, maar vond deze niet.

Lees het complete juryrapport hier.

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Reageer of deel op Social Media

Tags:bna-prijs, maandagquote en Rotterdam CS

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Rotterdam Centraal, Centrum, Rotterdam, Nederland
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *