Voor de harddenkende Rotterdammer

Woensdag 29 april was wetenschapsjournalist Simon Rozendaal te gast bij Vers Geluid, het radioprogramma van Vers Beton en Tegengeluid vol dwarsdenkende Rotterdammers, op Open Rotterdam. Hij vertelde over de onzin rondom het duurzaamheids- en milieubeleid in deze stad. Zijn belofte: 2 uur lang auditieve prozac, inclusief citaten als “we leven in een Arcadië!”. Bovendien krijg je de vaste column van Vincent Cardinaal en straatinterviews van Celeste Boddaert er gratis bij. Geniet ervan!

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
 1. Profielbeeld van peter klein
  peter klein

  onzinnig audio format. waarom geen 264 ,of weet ik veel wat ze bij youtube gebruiken

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Hoe bedoel je dat, qua audioformat? Soundcloud is om te streamen, terwijl je op de pagina’s van Open Rotterdam de uitzendingen als mp3 kan downloaden. Of zoek je iets anders? Ik hoor het graag!

 2. Profielbeeld van Diego
  Diego

  Beetje kort door de bocht geredeneerd. Door te stellen dat luchtkwaliteit geen issue meer is omdat het 40 jaar geleden veel viezer was. An sich heeft Simon wel gelijk. Vroeger was het vele malen slechter maar, de huidige concentraties NOx en fijnstof zijn nog altijd hoog genoeg om gezondheidsproblemen te veroorzaken (ook al liggen ze onder de Europese norm). Als men met betrekkelijk eenvoudige middelen kan bereiken dat de concentraties nog meer dalen, zal dat per saldo nog steeds gezondheidswinst opleveren.

  1. Profielbeeld van Ed
   Ed

   Hij heeft gewoon gelijk: http://aqicn.org/map/europe/#@g/52.0588/4.8973/9z . Er is in Nederland niet zo veel meer aan de hand en alleen heel lokaal, vaak is dat straatniveau, zoals de ‘s-Gravendijkwal, moeten er maatregelen worden genomen en dat doen ze dan ook. En als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Azië in die zogenaamde fantastische opkomende economieën. Tja.

   1. Profielbeeld van Diego
    Diego

    Ik zie anders nog flink wat meetpunten waarvan de kwaliteit niet goed is. Dat het in China veel hoger is doe er voor deze discussie niet toe. Alhoewel de situatie in China wel aantoont dat het geen luchtfietserij is al die (linkse)milieumaatregelen.

   2. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    Daarom pleit Simon (die aan het einde van de uitzending ook volmondig toegeeft dat milieuclubs veel nuttigs hebben gerealiseerd) er ook enorm voor dat milieuorganisaties vooral moeten verhuizen naar Azië. Als je ergens laaghangend fruit hebt, dan is het daar wel. Hier is ook nog wel het nodige te verbeteren, zegt hij, maar de kosten-batenanalyse wordt hier steeds negatiever.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.