Wetenschap en onderwijs6 mei 2015

Profiel van een kantelaar – nu te koop in Blendle!

Zoals gisteren aangekondigd gaat Vers Beton vandaag weer Blendlen. Studio Katshoek-redacteur Daan Rutten schreef een prachtig profiel van Jan Rotmans, met veel gevoel voor enscenering en detail. Hieronder een klein deel daarvan, voor een paar dubbeltjes koop je het volledige verhaal hier.

Jan Rotmans
Jan Rotmans Beeld: Tom Slegtenhorst

Lees het hele verhaal hier in Blendle!

Rotmans (1961) werd geboren als een veelbelovende jongeman, met alles in zich om uit te groeien tot ver boven het maaiveld. Hij groeide op aan de lommerrijke Bergselaan in Rotterdam-Noord, waar het middenstandsgezin inwoonde bij opa en oma. Ouders en leraren hadden de grootste moeite om het gestampvoet van Jan in toom te houden: hij had dubbel zoveel energie als de rest en wilde alles weten, alles kunnen en zich vooral ook voortdurend bewijzen. De keerzijde was er ook. Lukte iets niet, dan werd hij al snel baldadig. Bij een treiterspelletje kreeg hij een biljartbal rakelings langs zich heen gegooid. Een spiegel viel in duizend scherven uiteen.

Niet tegen je verlies kunnen is het kenmerk van een topsporter, zegt Rotmans daar zelf over: “Sla de biografieën van Johan Cruijff en Willem van Hanegem er maar op na.” Vinden we in deze vergelijking een spoor van megalomanie?

-> Lees het hele verhaal hier in Blendle! <-

Reageer of deel op Social Media

Tags:Blendle, Jan Rotmans, Kantelaar, profiel en tpo magazine

Sectie: Wetenschap en onderwijs

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *