Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een interessant opiniestuk van Herman Meijer in de Moslimkrant. Volgens de Rotterdamse oud-wethouder Integratie is de integratienota die in maart gepresenteerd werd ‘in de situatie van de vorige eeuw blijven steken’. 
De nota staat vol blinde vlekken, merkt Meijer op. Een fragment:

Migranten die zichzelf isoleren, heten in de nota “niet-willers”. Maar geen woord over witte en zwarte scholen en de belangrijkste oorzaak daarvan, de witte vlucht, toch ook een vorm van onwil. Net zo min wordt gerept over al die maatschappelijke verbanden in de stad, besturen en instellingen, die in de praktijk een blanke elite vormen.

Eigenlijk is het gemeentebestuur zelf slecht geïntegreerd in het hedendaagse Rotterdam, luidt Meijers conclusie. Een mening die NIDA-voorman Nourdin el Ouali in januari al uitte in een opiniestuk op Vers Beton.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Vervangend hoofdredacteur

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van Sprensen
  Sprensen

  Staat er in de integratienota, dat integratie inhoudt dat mono etnische instellingen, geleid door beroepsallochtonen, enorme subsidies krijgen, zonder dat controle op de uitgaven noodzakelijk is?
  Dat gebeurde n.l. in de periode van die geweldige wethouder Meijer.

  Bart. Ik heb ouders weleens aangeraden hun zoon van onze ” zwarte” school te halen, omdat hij als enige Nederlander enorm gepest en zelfs mishandeld werd. Ze deden het pas toen zijn voortanden er bijna uitgeslagen waren. De vader van de door mij aangepakte dader hield het, je gelooft het niet: discriminatie! Zijn moeder verontschuldigde zich voor het gedrag van haar zoon en ex man!

 2. Profielbeeld van Bart
  Bart

  Apart dat Herman Meijer zo meeleeft met minderheden. Behalve als blanken op een zwarte school in de minderheid zijn. Dan is het ineens ‘vluchten’.
  En ‘onwil’? Dat is het zeker, Herman. Ik wil het beste voor mijn kind. En als overheidsbeleid ervoor zorgt dat het gemiddelde IQ op een school naar beneden dendert, dan verhuis ik mijn kinderen ja. Gek, he? Moet ik me daar soms schuldig voor voelen? Die man spoort echt niet.

  1. Profielbeeld van Jan-Philip
   Jan-Philip

   Op Noordereiland verdwijnt ‘zomaar’ een basisschool….. o.a. door een extreem lage CITO score.
   Nu brengen ouders hun kinderen naar andere wijken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte