Voor de harddenkende Rotterdammer

 

Hasna El Maroudi schreef op haar eigen website eerder dit jaar het prikkelende betoog ‘vijf redenen waarom we allemaal feministen zouden moeten zijn‘. In een notendop: we moeten volgens El Maroudi (die ook schrijft voor Joop.nl en eerder op The Huffington Post publiceerde over feminisme) af van het idee dat mannen en vrouwen verschillend zijn. Mannen kunnen prima zorgtaken uitvoeren, vrouwen moeten vaker blijven werken, en salaris zou niet afhankelijk van geslacht moeten zijn.

En dus moet het anders, te beginnen in Rotterdam. El Maroudi stelt voor: minimaal de helft van de wethouders moet vrouw zijn, er moet financiële steun komen zodat vrouwen hun kinderen naar het kinderdagverblijf kunnen sturen en zo blijven werken, en het moet normaal worden als kinderen op school opgehaald worden door hun vader, die vervolgens thuis ook gewoon het huishouden doet.

Oftewel: iedereen moet zich ervoor inspannen dat man en vrouw gelijk zijn, en dus moet iedereen feminist worden.

Tijd voor een vrouwenquotum?

Wat vind jij, allerbeste lezer van Vers Beton? Wordt het hoog tijd voor maatregelen om de gelijkwaardigheid van man en vrouw te bevorderen? Moet bijvoorbeeld de gemeente het goede voorbeeld geven? We gebruiken jouw input in de uitzending, dus we zijn benieuwd naar je reactie!

De stelling van deze week luidt daarom:

Het volgende college van B&W moet voor minimaal de helft uit vrouwen bestaan

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.

Open RotterdamOPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 21 reacties