Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De bijbel, thora, koran en andere heilige boeken vertellen over historische gebeurtenissen die wetenschappelijk te onderzoeken zijn. Doe je dat, dan kom je erachter dat wij op de aarde zijn gezet door een hogere levensvorm. Dat stelt Robin Goldstein, auteur van het boek Heimwee naar de Sterren. Op woensdagavond 27 mei doet hij bij ons radioprogramma Vers Geluid zijn theorie verder uit de doeken, inclusief de twee mogelijke toekomstscenario’s: óf gaan als mensheid eensgezind aan de slag met de kolonisatie van de ruimte, óf we belanden in een nucleaire oorlog.

Robin Goldstein is geboren en getogen in Rotterdam, zat bij het vreemdelingenlegioen, componeerde dancehits, bezit een kasteel in België en schreef twee boeken. Hij reisde heel de wereld rond om bewijzen te vinden voor zijn zogeheten Factorisatietheorie, waarin hij factoren uit wetenschap, cultuur, religie en eigen ervaringen samenvoegt tot een nieuwe blik over onze af- en toekomst. Deze theorie wordt in romanvorm beschreven in Heimwee naar de Sterren.

En die toekomst, die is niet per definitie rooskleurig. De levensvormen die ons op aarde hebben gezet (in de heilige boeken aangeduid als God of Goden) willen namelijk dat de mensheid zich verenigt voor het hogere doel om de ruimte te koloniseren. Lukt dat niet, bijvoorbeeld door oorlogen en extremisme, dan falen wij en zullen we ons grotendeels uitroeien via een nucleaire holocaust.

Een nieuwe wereldorde

Wat vind jij, allerbeste lezer van Vers Beton? Is het reëel om de heilige boeken als historische verhalen te zien die meer vertellen over ons doel op aarde? En kun je daaruit concluderen dat we als mensheid naar één doel moeten streven, namelijk de kolonisatie van ons sterrenstelsel?

De stelling van deze week luidt daarom:

Promovideo 'Heimwee naar de Sterren' Bron: beeld: www.youtube.com

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.
Open RotterdamOPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
 1. Profielbeeld van Véronique de Rothschild
  Véronique de Rothschild

  Ik denk dat het wijs is om eerst het hele verhaal van Robin Goldstein te beluisteren, alvorens al meteen te beginnen
  met on-respectabele woorden als ‘stompzinnig’. Knap dat u nu al een conclusie trekt aan de hand van een paar regels.
  Ik heb meer gehoord over de theorie van dhr Goldstein, en het blijkt een bijzonder verhaal te zijn.
  Ik ga woensdag zeker luisteren.

  Veronique de Rothschild

  1. Profielbeeld van ger van beek
   ger van beek

   Ger van Beek

   Its all about intelligence and inspiration….The story of Robin Goldstein is more…The GodGene exist. There is one all over formula in the universe as a connector a navel strict and the human kind recieved the Godgene, deep hidden in our brains and history (if your awareness is searching for the connection you can find it) Robin Goldstein is driven by that conscience…He discovered all over the world amazing things, was wondering, asked questions and with his factorisation theory he tried to give logical answers.

 2. Profielbeeld van Kees
  Kees

  Alan Watts vertelde ooit dat de bedoeling van de mensheid is om atoombommen tot ontploffing te brengen en zo de aarde in een nieuwe ster te veranderen. Dat zou de manier zijn waarop sterren worden gemaakt. Eerst heb je een ster, en daar omheen een stenen klomp. Die stenen klomp brengt leven voort dat op een gegeven moment intelligent genoeg wordt om een ontstekingsmechanisme te bedenken, de stenen klomp aan te steken, en zo vervolgens een nieuwe ster te maken.

  Net zoals dat een kip bedoeld is om het ene ei om te zetten in het volgende ei.

  Die Goldstein draait het hele verhaal om en maakt de mensheid de belangrijkste acteur in het verhaal van het universum. Terwijl de sterren dat zijn! Wat Goldstein zegt is net zo stompzinnig al zeggen dat eieren bedoeld zijn om kippen voort te brengen in plaats van andersom…

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.