Voor de harddenkende Rotterdammer

Uit de ietwat wollige tekst wordt niet direct duidelijk wat de reden is. Ze schrijven dat de RRKC en het college zich momenteel herbezinnen op de samenwerking en onderlinge verhoudingen. Dit duidt erop dat de RRKC mogelijk een gewijzigde signatuur of rol zal krijgen. Naar aanleiding van deze gesprekken treedt Melanie Post van Ophem af.

Ze schrijven dat Post van Ophem haar rol zag weggelegd om te ‘bouwen’ en te werken aan de ‘verfijning van het cultuurbeleid in brede zin’. De Raad ziet dat de stad juist behoefte heeft aan ‘onafhankelijk advies’ en ‘kritische reflectie’. Áls er sprake was van een meningsverschil, is het hier behendig weggewerkt.

Waar we wel zeker van zijn: er is een interessante vacature vrij in de stad, vooraf aan de start van het nieuwe cultuurplantraject voor 2017-2020.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees één reactie
 1. Profielbeeld van Ed Schelvis
  Ed Schelvis

  2 maal geel is rood
  Oh jubult allen, mijn gebeden zijn verhoord. De zes verloren jaren zijn geëindigd. Gloria, gloria. De kunstdictator gaat weer terug naar vanwaar zij uit is ontsproten. Deze vleesgeworden dependance van de Amsterdamse cultuurmaffia taait af. Na het laatste RRKC-debacle, het volstrekt achterhaalde rapport (met nog natte inkt) over het Collectiegebouw, was het mij ook wel duidelijk: Deze mevrouw sluit niet meer aan bij de nieuwe werkelijkheid die in een steeds hoger tempo Rotterdam in kruipt. Het rapport over het Collectiegebouw was de 2e gele kaart die zij kreeg.
  Meer gênant was de eerste gele kaart: De RRKC-reactie over de elf initiatieven voor een nieuw poppodium. Dat was regelrecht een wethouder schofferen door hem op het einde van een traject openlijk op z’n bek te laten gaan en dat is ongeacht wat je van de insteek van deze wethouder vond niet erg netjes. RRKC is een RAAD en geen beleidsbepaler dus dat aan ‘onafhankelijk advies’ en die ‘kritische reflectie’ zag ik al jaren niet meer. 2 maal geel is rood, dus wegwezen.
  @Eeva. Je opmerking over het komende aan Cultuurplantraject is geheel terecht alleen zal het door deze “move” niet makkelijker worden. Melanie heeft heel veel contacten. Er moet straks een kleine 600 miljoen worden verdeeld en de messen worden in de netwerkcoulissen al weer geslepen. 6 jaar geleden is cultureel Rotterdam afgescheept met enkele korstjes brood en een zacht gekookt eitje. Dat mag niet nog een keer gebeuren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.