Kunst & Cultuur7 mei 2015

Voorzitter RRKC treedt af

Lees verderVoorzitter RRKC treedt af

De RRKC (de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur) meldt vandaag redelijk onverwacht dat Melanie Post van Ophem vanaf 1 juni aftreedt als voorzitter voor de RRKC. Ze is dan 6 jaar voorzitter geweest.

Uit de ietwat wollige tekst wordt niet direct duidelijk wat de reden is. Ze schrijven dat de RRKC en het college zich momenteel herbezinnen op de samenwerking en onderlinge verhoudingen. Dit duidt erop dat de RRKC mogelijk een gewijzigde signatuur of rol zal krijgen. Naar aanleiding van deze gesprekken treedt Melanie Post van Ophem af.

Ze schrijven dat Post van Ophem haar rol zag weggelegd om te ‘bouwen’ en te werken aan de ‘verfijning van het cultuurbeleid in brede zin’. De Raad ziet dat de stad juist behoefte heeft aan ‘onafhankelijk advies’ en ‘kritische reflectie’. Áls er sprake was van een meningsverschil, is het hier behendig weggewerkt.

Waar we wel zeker van zijn: er is een interessante vacature vrij in de stad, vooraf aan de start van het nieuwe cultuurplantraject voor 2017-2020.

Reageer of deel op Social Media

Tags:cultuurplan en RRKC

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *