Voor de harddenkende Rotterdammer

De kranten staan er vol mee, RTV Rijnmond filmde het: de poortjes van Rotterdam Centraal zijn tegenwoordig dicht en sommige mensen springen eroverheen. Deze ‘hordelopers’ zijn onderwerp van maatschappelijke en politieke discussie, want houdt het nieuwe systeem de zwartrijders nu wel of niet tegen? De poortjes zijn in overleg met de architect bewust laag gehouden, om de ruimtelijke entree van het nieuwe station niet te overvleugelen.

Ondernemers in het station vrezen voor omzetderving. Maar dat lijkt ondergeschikt aan het uiteindelijke doel, het tegengaan van agressie in de trein – veelvoorkomend bij passagiers zonder kaartje. De NS heeft aangegeven de situatie onder controle te hebben. Op drukke uitgaansavonden worden extra bewakers ingezet en ook kleinere stations gaan versneld op slot, zodat zwartrijders vaker de pas wordt afgesneden.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties