Was Getekend8 mei 2015

Was getekend: Hordelopers op CS

hordelopers op CS Beeld: Melanie Drent

In de wekelijkse rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: de gesloten poortjes van Rotterdam Centraal.

De kranten staan er vol mee, RTV Rijnmond filmde het: de poortjes van Rotterdam Centraal zijn tegenwoordig dicht en sommige mensen springen eroverheen. Deze ‘hordelopers’ zijn onderwerp van maatschappelijke en politieke discussie, want houdt het nieuwe systeem de zwartrijders nu wel of niet tegen? De poortjes zijn in overleg met de architect bewust laag gehouden, om de ruimtelijke entree van het nieuwe station niet te overvleugelen. Ondernemers in het station vrezen voor omzetderving. Maar dat lijkt ondergeschikt aan het uiteindelijke doel, het tegengaan van agressie in de trein – veelvoorkomend bij passagiers zonder kaartje. De NS heeft aangegeven de situatie onder controle te hebben. Op drukke uitgaansavonden worden extra bewakers ingezet en ook kleinere stations gaan versneld op slot, zodat zwartrijders vaker de pas wordt afgesneden.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Reageer of deel op Social Media

Sectie: Was Getekend

kaart: rotterdam centraal
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *