Stedelijke ontwikkeling & architectuur9 mei 2015

Wie weet hoe de Hoogstraat er vóór 1940 uitzag?

Lees verderWie weet hoe de Hoogstraat er vóór 1940 uitzag?

Tof project bij onze buren van NRC: enkele journalisten willen daar een digitale reconstructie maken van hoe de Hoogstraat eruit zag en bevolkt werd vóór het bombardement.

Dit is het idee: we willen de Hoogstraat vastleggen zoals die was in het voorjaar van 1940. Maar we hebben nog niet iedereen teruggevonden. Daarom roepen we uw hulp in. Heeft u archiefstukken, foto’s, eigen herinneringen? Deel ze met ons. Met uw informatie vullen we deze kaart regelmatig aan, totdat er op 14 mei 2016 een monument staat voor alle bewoners van mei 1940.

Op Nrc.nl/hoogstraat staat een interactieve kaart met wat er al bekend is en welke info er nog node gemist wordt. Kijk en help mee!

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Reageer of deel op Social Media

Tags:Hoogstraat en NRC

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: hoogstraat, rotterdam
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *