Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Geluid, ons radioprogramma op Open Rotterdam met wekelijks een tegendraadse denker, zendt zijn laatste aflevering uit op 10 juni. We zijn daarom op zoek naar dé dwarsdenker van Rotterdam. We horen graag al je suggesties voor geniale denkers die hét idee voor Rotterdam hebben!
Ben of ken jij dé dwarsdenker van Rotterdam? Laat dan hier je reactie hieronder achter, of laat het ons weten op Facebook, bijvoorbeeld via Open Rotterdam. Alle suggesties zijn welkom!

Check ook de discussie op de FB-pagina van Open Rotterdam

Hup, kijken!

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 12 reacties
 1. Profielbeeld van Michiel
  Michiel

  Strand in de rijnhaven, wat is er nou mooier dan zwemmen tussen de Rotterdamse skyline.

 2. Profielbeeld van Stadshout Rotterdam - Isabelle Wisse
  Stadshout Rotterdam - Isabelle Wisse

  Stop met het versnipperen van Rotterdam’s gekapte bomen – laat Stadshout Rotterdam er planken van zagen! Stadshout Rotterdam wil zoveel mogelijk Rotterdamse gekapte boomstammen redden van de versnipperaar, om die terug te leveren aan de stad als planken of bijvoorbeeld tafels of parkbankjes. Stadshout Rotterdam verzaagt as ma, di en wo haar eerste stammen – bij De Delft, Schiehaven 15. Nieuwsgierig naar boomzagen of de mensen achter Stadshout Rotterdam? Kom langs as wo 10 juni bij De Delft, Schiehaven 15 en ontmoet ons! Isabelle 06 – 148 621 67 Bart – 06 511 69 704. Primeur, en precies op de datum van jullie laatste uitzending :-)!

 3. Profielbeeld van Dick van Elk
  Dick van Elk

  De beste oplossing is beginnen met de “circulaire samenleving” (NIET economie, dat is een gevolg van samen-leven). Stap 1 zou kunnen zijn: duurzame elektriciteit voor 100.000 Rotterdamse huishoudens. De 2e Maasvlakte biedt de mogelijkheid om 16 grote (7,5 MW) windmolens te plaatsen die door de Rotterdammers gebouwd en geëxploiteerd kunnen worden. Uiteraard in een coöperatie, samen doen, samen de kosten en opbrengst delen. Samen zijn we immers de samenleving. Samen maken we hem duurzaam. En samen kunnen we er geld aan overhouden om samen andere voorzieningen in de samenleving op peil te houden. Op een democratische manier (coöperatie) waar iedereen in de samenleving beter van wordt, zonder dat het extra geld kost!

 4. Profielbeeld van Petra
  Petra

  Wat als we ‘liefde’ als missie/hoger doel/ ‘why’ definiëren voor ‘onze’ stad Rotterdam?
  Ik ben benieuwd wat dat met onze samenleven doet.

 5. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Voor de goede orde: we denken er heel serieus over om volgende week zoveel mogelijk ideeën te presenteren in de uitzending, zij het in de studio, zij het telefonisch, zij het hoe dan ook. Roep dus maar, wees erbij, laten we er een bonte verzameling inspiratie, luchtfietserij en dwarsdenken van maken!

  1. Profielbeeld van Bart Driessen
   Bart Driessen

   Nou als we dan toch bezig zijn, hij werd al genoemd: autovrije Coolsingel. Laten we er dan ook vooral weer een singel van maken, met water. En dan de ‘s-Gravendijkwal volledig naar tunnel ombouwen met een dak erop en leuke terrassen.

   En van alle eigenaren van overtollige kantoorpanden in de binnenstad dwingen om te herontwikkelen naar woningbouw. Want al die tienduizenden meters met systeemplafondkantoren gaan we natuurlijk nooit meer vullen.

 6. Profielbeeld van Bart Driessen
  Bart Driessen

  Ik hecht wel degelijk waarde aan luchtkwaliteit in de stad en daarom ben ik tegen het halfwassen plan voor een milieuzone. Dat gaat echt niks opleveren. Mijn idee: rigoureus afschaffen van alle tweetakt-brommers en scooters. Tweetakt stoot niet alleen veel fijnstof en andere troep uit, die dingen maken ook nog eens enorm veel herrie. En juist brommers en scooters kunnen perfect elektrisch, de afstand die mensen er mee afleggen is niet zo groot dat je snel met een lege accu staat. En een viertaktmotortje onder je scooter kan natuurlijk ook nog altijd. Maakt minder herrie, is zuiniger en betrouwbaarder. En dus beter voor het milieu.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.