Vers Geluid13 juni 2015

Luister terug: Vers Geluid met de meest dwarse ideeën van Rotterdam

Van een roltrap over de Erasmusbrug tot een speeltuin voor volwassenen

Tijdens de grote finale van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer van Vers Beton en Tegengeluid, ging het er wild aan toe. Niet minder dan 10 dwarsdenkers kwamen langs in de studio van Open Rotterdam om hun idee te pitchen. Je hoort onder meer plannen voor coöperatieve windmolens, ombouw van kantoren tot appartementen, speeltuinen voor volwassenen, complimenten verzamelen op een landkaart, radicaal tuinieren én een roltrap over de Erasmusbrug.

Bovendien vertelt Vincent Cardinaal in zijn column over zijn avonturen als copywriter voor de IS, deelt Vers Beton-hoofdredacteur Eeva Liukku haar revolutie voor ambtenaren en laat Celeste Boddaert de man op straat vertellen over hun liefde voor communisme, het uitroeien van extremisten en het organiseren van een vredesdemonstratie.

Echt hoor!

Ook zo'n dwarse denker worden?Kom vrijdag 19 juni naar de Dwarsdenken voor Dummy's-avond in Arminius!Hup, klikken, kaarten bestellen, superleuk!

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.

Open RotterdamOPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Open Rotterdam en Vers Geluid

Sectie: Vers Geluid

kaart: Kolk 172, 3011 MD Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *