Voor de harddenkende Rotterdammer

Kijk je naar Rotterdam, dat is een drama. De CO2-uitstoot is alleen maar toegenomen.

Maandag Quote: start je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit, geeft aan dat er nog veel werk valt te verrichten voor Rotterdam bij het verminderen van CO2-uitstoot. Rotmans is oprichter van de klimaatorganisatie Urgenda, die vorige week een rechtszaak tegen de Staat won: de overheid moet de CO2-uitstoot terugdringen met 25 procent.
Met de invoering van milieuzones, het gebruik van restwarmte en zonnepanelen hoopt de gemeente Rotterdam deze klimaatdoelen te halen. De kolencentrales blijven voorlopig echter open.

Voordat je verder leest...

Wij kunnen alleen bestaan dankzij support van lezers. Help jij ons om onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk te blijven maken? Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van Erik Van Loon
  Erik Van Loon

  Wat wil je met 6 energiecentrales in een cirkel van 50 km rondom Rotterdam!

 2. Profielbeeld van Jaap
  Jaap

  Gelukkig dan maar dat CO2 de longen niet aantast. Maar half Nederland behandelen voor zwemmerseczeem tussen de tenen als gevolg van een stijgende zeespiegel is ook geen pretje…

 3. Profielbeeld van Daan
  Daan

  Mooie zaak zeg, tegen de Staat. Ze hebben er de tijd voor genomen, bij de rechtbank. Nu maar kijken of dat allemaal overeind gaat blijven bij de bovenbazen van het hof en de hoge raad.

  Leuk dat dat reductiebevel is toegewezen. Maar dat is toch vooral een symbolisch gebaar lijkt me. Of gaan we 1 januari 2021 de deurwaarder op de staat afsturen? Want die reductie gaan ze natuurlijk nooit halen. Mag die deurwaarder gaan vaststellen dat het bevel niet is opgevolgd. Wat dan? Weer naar de rechter om schade te claimen op de grond dat het bevel niet is opgevolgd? Wat dat betreft had je beter nu al die verklaring voor recht overeind moeten houden. Had je veel meer aan gehad. Maar daar wilde de rechtbank wrsch niet aan. Want dan komt in 2021 half longziek Nederland bij de staat ziektekosten en loonderving claimen. Nabestaanden van Srebrenica a la. Das een paar duizend euro de man / vrouw. Zo’n vonnisje accepteren ze daar in Den Haag nog wel. Maar half Nederland op de staat laten claimen… nee… zo trias is de trias politica nu ook weer niet…

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500