Economie17 juni 2015

Rotterdam, een markt voor innovatie

Het Nieuwe Instituut presenteert zeven innovatieve Rotterdamse ondernemers

De tentoonstelling ‘Rotterdamse Innovatiemarkt’ van Het Nieuwe Instituut laat zien dat innovatie en Rotterdam hand in hand gaan. HNI maakte zeven minidocumentaires over ondernemers die met hun innovatieve en duurzame ideeën de toekomst inluiden.

Bijvoorbeeld Philip Troost van Stadsgas. Troost: “Rotterdam mag dan een betonnen jungle zijn, er zijn zo veel mensen met een hart voor duurzaamheid. De stad is er klaar voor.”

Bekijk de zeven minidocu’s hieronder:

Oil Spill Cleaning and Rescue Solutions

OCRS ontwikkelde een spray die vervuilende olie op het water als een spons in zich opneemt. Bruno Valkeniers: “De cirkel is gesloten.”

Neste

Neste produceert als eerste ter wereld hernieuwbare diesel, bio-propaan en bio-lpg. Martijn van den Berg: “Over een paar jaar willen we onze diesel voor 100% uit afvalstoffen maken.”

Holland Container Innovations

Holland Container Innovations maakt inklapbare zeecontainers. Simon Bosschieter: “Je kan de container in vier minuten in- en uitvouwen.”

Elemental Water Makers

Elemental Water Makers maakt met omgekeerde osmose drinkwater van zeewater. Reinoud Feenstra: “Met ons watersysteem willen we heel Barcelona voorzien van drinkwater.”

The Dutch Windwheel

The Dutch Windwheel wordt het meest duurzame gebouw ter wereld. Lennart Graaff: “We willen mensen een ongekende ervaring geven.”

The Better Future Factory

The Better Future Factory hergebruikt plastic tot materiaal voor 3D-printing. Casper van der Meer: “We herdefiniëren de waarde van kunststof.”

Stadsgas

Stadsgas gaat met Rotterdams horeca-afval biogas maken. Philip Troost: “Ik ga genoeg stroom opwekken voor 250 huishoudens.”
De tentoonstelling is bij Het Nieuwe Instituut onder de arcaden in de openbare ruimte 24/7 gratis te bezoekenZie hier voor meer informatie over de Rotterdamse Innovatiemarkt en de deelnemers
Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:duurzaamheid, HNI, innovatie en ondernemerschap

Sectie: Economie

kaart: Uit je Eigen Stad, Marconistraat, Nieuw-Mathenesse, Rotterdam, Netherlands

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *