Voor de harddenkende Rotterdammer

Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft de ‘Smog Free Tower’ ontworpen, een reusachtige smog-stofzuiger die koolstof kan omzetten in bruikbaar materiaal. Gisteren is hij een crowdfunding campagne gestart om hem in Rotterdam te bouwen, waarna hij de wereld over kan reizen.
Hij heeft 50.000 euro nodig om dat te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld een ring van Rotterdamse fijnstof krijgen in ruil voor je donatie.
Toevallig verscheen vandaag op Vers Beton een artikel van Ties Wols waarin hij pleit dat innovatie in Rotterdam zich zou moeten richten op de lokale realiteit en de behoefte van de stad, en niet op iconische projecten die inwisselbaar zijn. Waar valt dit onder?

Wil je meehelpen? Klik hier voor de crowdfunding campagne

The Smog Free Tower op Kickstarter

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees één reactie

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.