Voor de harddenkende Rotterdammer

Gespreksstof nodig op de valreep van het weekend tijdens de afsluitende borrel van deze week? Stuurvrouw Aysel Kaya bepleit het belang van de zichtbaarheid van de stadsvrouwen van Rotterdam.
 

DeBesteStuurlui_Nina_feb2015
De Beste Stuurlui Beeld door: beeld: Nina Fernande

Ja ja, ik wil het weer hebben over stadsvrouwen. Wie of wat zijn stadsvrouwen?
Stadsvrouwen zijn betrokken, bevlogen, ambitieuze types die wonen en werken in de stad. Vrouwen die van het stedelijke klimaat houden en de stad bewust meemaken.
Er zijn veel stadsvrouwen in Rotterdam, maar ze worden nauwelijks opgemerkt. Wie zijn deze vrouwen? Waar wonen ze? Wat willen ze? Wat is hun visie op de stad? Het wordt tijd dat we kennismaken met onze stadsvrouwen.
Op dit moment ben ik bezig met mijn offensief om de stadsvrouwen van Rotterdam zichtbaarder te maken. Dit doe ik o.a. door samen met Els Desmet en Ergul Kaygun fietstochten te organiseren in verschillende delen van de stad. Met deze fietstochten zijn we op zoek naar de feminiene kant van Rotterdam. Wij vragen ons af of het merkbaar is als stadsvrouwen in bepaalde gebieden en domeinen werken, wonen en ondernemen.
Tegelijkertijd willen we graag kennismaken met zoveel mogelijk stadsvrouwen. Tijdens onze eerste fietstocht in juni hebben we kennisgemaakt met stadsvrouwen uit Zuid. We zijn op bezoek geweest bij vrouwen die op de plek waar ze werken en ondernemen fysieke en sociale verandering op gang hebben gebracht mede door hun inzet, inzicht en werkwijze. We hebben gevraagd naar hoe ze dat hebben gedaan en wat hun succesfactor is. We hebben geluisterd naar de persoonlijke verhalen van deze vrouwen die afzonderlijk van elkaar de stad kleur geven.
De vrouwen die we ontmoetten, hebben ons meegenomen naar hun leven en bijvoorbeeld verteld over de keuzes die ze hebben gemaakt tijdens cruciale momenten. Ook kwam naar voren dat ze bewust hebben gekozen voor het gebied waar ze successen hebben geboekt. En we hebben kunnen proeven van hun energie en gastvrijheid. Wat een warmte!
Wil je ook inspirerende verhalen horen en kennismaken met onze stadsvrouwen? Ik zou zeggen, kijk om je heen, loop een winkel binnen van een vrouwelijke onderneemster. Of vraag aan je vrouwelijke collega wat haar persoonlijke drive is. Maar vind je het toch leuker om dit alles samen met anderen te doen fiets met ons mee op 25 september door West.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Aysel Kaya

Aysel Kaya

Aysel Kaya (1975) is Rotterdamse Stadsvrouw. Aysel verbindt, ontwikkelt en filosofeert graag. Is altijd op zoek naar ‘het verhaal’. Daarnaast droomt ze als ZZP’er bijna de hele dag van de ultieme combinatie van kunstzinnig, cultureel en sociaal.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.