Voor de harddenkende Rotterdammer

Liever een mond vol mening dan een mond vol bitterbal tijdens de vrijmibo? De Beste Stuurlui helpt u met prikkelende gespreksstof het weekend in. Stuurvrouwe Lucette Mascini hoopt dat het plan om twee gele ballen op het stationsplein te plaatsen wordt afgeblazen – die ballen verknallen het plein!

DeBesteStuurlui_Nina_feb2015
De Beste Stuurlui Beeld door: beeld: Nina Fernande

Waar het nieuwtje vandaan komt weet ik niet. Maar opeens las ik op Twitter dat er een kans is dat de gemeente af wil van de gele ballen die op het plein voor het Centraal Station moeten komen te liggen.
De gele ballen, dat zijn de twee wereldbollen gemaakt door de Deense IJslander –  ja, echt waar, het bestaat – Olafur Eliasson, die samen het kunstwerk ‘Kissing earth’ moeten gaan vormen.
Ik hoop dat ze er niet komen, die gele ballen. Niet dat ik ze lelijk vind. En stel dat ik ze lelijk zou vinden, wat dan nog? Kunst hoeft wat mij betreft niet per se decoratief te zijn.
Mijn probleem met de gele ballen is dat ze de weidsheid van het stationsplein verknallen. Heb je eindelijk ergens wat ruimte, wordt die ook weer volgepropt.
Je krijgt af en toe het idee dat het centrum van Rotterdam de salon van een oude dame is, die volgepropt moet worden met porseleinen beeldjes die ze de hele dag loopt af te stoffen.
Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Het plein moet je kunnen gebruiken. Om er te zitten, of om er overheen te lopen. Of om er te genieten van de leegte als het er eens een keer niet druk is.
Less is more, gemeente. Dus laat die ballen lekker voor wat ze zijn. En laat het plein voor het station leeg.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Lucette Mascini

Lucette Mascini

Lucette Mascini studeerde van alles en nog wat in overal en nergens. En schrijft over politiek en economie in Rotterdam. En houdt van jazz en kunst en literatuur en andere dingen die er te doen zijn. En daar schrijft ze dan soms ook over.

Profiel-pagina
Lees 11 reacties