Voor de harddenkende Rotterdammer

Jazzcafé Dizzy is weer te koop aangeboden, berichtten we gisteren. Volgens Mar Melchers (programmeur Dizzy), ligt de zaak wat genuanceerder. Ze wilde het verhaal over de verkoop graag toelichten: de eigenaren verkopen de zaak niet zomaar, ze zoeken een investeerder om Dizzy te behouden.

Dizzy foto MennoBouma 02
Marguerite Melchers (l) en Ruud Wiegmans Beeld door: beeld: Menno Bouma

Op de makelaarssite staat Dizzy te koop, hoe zit dat?
Mar: “We zoeken een mede-financierder die Dizzy in de huidige opzet wil overnemen. De zaak is niet voor iedereen te koop, we willen niet dat er een all-you-can-eat-formule in komt. Wij geloven dat het kán hier, we zoeken iemand die dat ook ziet en de horeca wil ondersteunen.”
Maar waarom lukt het jullie dan niet op eigen kracht?
Mar: “We hebben al veel geïnvesteerd, er was jarenlang achterstallig onderhoud. Maar het is een moeilijke tijd in de horeca, het is voor niemand makkelijk. Natuurlijk kunnen dingen beter, zoals de publiciteit. Ik deed op een gegeven moment alles in mijn eentje: horeca, programmeren, publiciteit. We zijn keihard aan het vechten om het oudste jazzcafé van de stad te behouden.”
“Het lijkt wel dat als je eenmaal faillissementen aan je broek hebt hangen, mensen alleen nog maar geïnteresseerd zijn in het slechte nieuws, en niet in de goede verhalen die hier ook gebeuren. We zijn nu twee jaar en tweehonderd concerten verder. We hebben een fantastische North Sea Round Town gehad, we bieden een podium voor nieuw talent, we doen veel meer dan alleen jazz. Het is echt een broeinest, iets dat de stad nodig heeft.”
Jullie gaan dus niet per direct dicht? 
“Nee, de programmering gaat gewoon door in het najaar. Alle artiesten komen hier graag. Vorige week was Mike Boddé hier nog met tv-opnames. Ik ben eigenlijk niet zo van de subsidies, maar we gaan toch proberen om structurele subsidie bij de gemeente aan te vragen.“

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Nog geen reacties