Vers Beton2 juli 2015

Juli-borrel Vers Beton op 3 juli in de Schouw!

Nu met gratis voer voor borrelpraat

Zoals iedere eerste vrijdag van de maand borrelt Vers Beton op vrijdagavond 3 juli in Café de Schouw op de Witte de Withstraat. Kom langs en fluister de redactie een scoop in, pitch je gedroomde gastbijdrage en ontmoet de vele schrijvers en beeldmakers in het echie. Of gewoon, voor de drank. Either way: gezellig als je langskomt voor een biertje en wat borrelpraat, vanaf 20 uur in de Schouw!

Angst om met een mond vol tanden te staan? Vrees niet, want ter voorbereiding hierop blikken we alvast met je terug op de maand. Gespreksonderwerpen gegarandeerd!

 

Borrel
Borrel Beeld: Matrijs van Merg

Omg! Omg! Het culturele klimaat!

Het Modular-festival van Bird werd voortijdig afgebroken, Aziz Yagoubs Expedition veranderde (in opdracht van de gemeente Lansingerland) op het allerlaatste moment in een indoor-festijn, en op Dichtbij.nl verscheen een massaal gedeeld opiniestuk over het ‘festivalterreur’ voor de burgers van Rotterdam. Tara Lewis vreest dat al dit geklaag een een strikter vergunningenbeleid tot gevolg heeft, terwijl Rotterdam juist bruisender wordt dankzij de festiviteiten.

Ook Marianne van der Velde (Music Matters) maakt zich druk over de stadscultuur. Een nota maakt volgens haar nog geen kunst, stelt zij in reactie op de conceptnota voor het cultuurbeleid voor de komende vier jaar. Van der Verlde vraagt zich af waar de plek en het geld zijn voor nieuwe makers die een nieuw publiek trekken in Rotterdam.

Beeld op zwart

Tijdens Keti Koti vierden we afgelopen woensdag en donderdag op de Westkruiskade de bevrijding van de slavernij. Anne Jongstra en Jacques Börger vertellen blikken in hun serie ‘ouwe koeien’ daarom terug hoe we in Rotterdam in de afgelopen eeuwen naar zwarte personen keken.

Buurtgroen Carnisse op de schop

De dagen van de befaamde Carnissetuin lijken geteld. De gemeente probeert via verkoop van gemeenschapsvoorzieningen gaten in de eigen begroting te dichten, maar dit staat op gespannen voet met de lokale behoeften. Hoe loopt het af met dit stuk grond? Frank van Steenbergen en Derk Loorbach spreken van een gebrek aan visie, gemeentelijk dedain en schizofrene besluitvorming en roepen daarom op Vers Beton om actie.

Reageer of deel op Social Media

Tags:borrel, maandoverzicht en schouw

Sectie: Vers Beton

kaart: Witte de Withstraat 80, 3012 BT Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *