Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zoals iedere eerste vrijdag van de maand borrelt Vers Beton op vrijdagavond 3 juli in Café de Schouw op de Witte de Withstraat. Kom langs en fluister de redactie een scoop in, pitch je gedroomde gastbijdrage en ontmoet de vele schrijvers en beeldmakers in het echie. Of gewoon, voor de drank. Either way: gezellig als je langskomt voor een biertje en wat borrelpraat, vanaf 20 uur in de Schouw!
Angst om met een mond vol tanden te staan? Vrees niet, want ter voorbereiding hierop blikken we alvast met je terug op de maand. Gespreksonderwerpen gegarandeerd!
 

Borrel
Borrel Beeld door: beeld: Matrijs van Merg

Omg! Omg! Het culturele klimaat!
Het Modular-festival van Bird werd voortijdig afgebroken, Aziz Yagoubs Expedition veranderde (in opdracht van de gemeente Lansingerland) op het allerlaatste moment in een indoor-festijn, en op Dichtbij.nl verscheen een massaal gedeeld opiniestuk over het ‘festivalterreur’ voor de burgers van Rotterdam. Tara Lewis vreest dat al dit geklaag een een strikter vergunningenbeleid tot gevolg heeft, terwijl Rotterdam juist bruisender wordt dankzij de festiviteiten.
Ook Marianne van der Velde (Music Matters) maakt zich druk over de stadscultuur. Een nota maakt volgens haar nog geen kunst, stelt zij in reactie op de conceptnota voor het cultuurbeleid voor de komende vier jaar. Van der Verlde vraagt zich af waar de plek en het geld zijn voor nieuwe makers die een nieuw publiek trekken in Rotterdam.
Beeld op zwart
Tijdens Keti Koti vierden we afgelopen woensdag en donderdag op de Westkruiskade de bevrijding van de slavernij. Anne Jongstra en Jacques Börger vertellen blikken in hun serie ‘ouwe koeien’ daarom terug hoe we in Rotterdam in de afgelopen eeuwen naar zwarte personen keken.
Buurtgroen Carnisse op de schop
De dagen van de befaamde Carnissetuin lijken geteld. De gemeente probeert via verkoop van gemeenschapsvoorzieningen gaten in de eigen begroting te dichten, maar dit staat op gespannen voet met de lokale behoeften. Hoe loopt het af met dit stuk grond? Frank van Steenbergen en Derk Loorbach spreken van een gebrek aan visie, gemeentelijk dedain en schizofrene besluitvorming en roepen daarom op Vers Beton om actie.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Nienke Binnendijk

Nienke Binnendijk

Als zelfverklaard Rotterdammer houdt Nienke van de stad en van haar grootstedelijkheid. Voor Vers Beton denkt ze na hoe het debat over de stad nog breder en beter gevoerd kan worden.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.