Wetenschap en onderwijs9 juli 2015

Schooldirecteur Van ‘t Zelfde op oorlogspad

Directeur van school op Zuid stelt “collectief gelieg” over onderwijs aan de kaak

Eric Van ’t Zelfde, directeur van OSG Hugo de Groot (Charlois) is er helemaal klaar mee. Het gaat helemaal niet goed met het onderwijs, maar scholen liegen erover uit angst dat ouders hun kinderen van school halen. De kern van het probleem is simpel: er is veel te weinig geld voor scholen om goed onderwijs te geven aan hun leerlingen.

Van ‘t Zelfde fulmineert in de Volkskrant tegen Sander Dekkers onderwijsbeleid, “alsof je rijles krijgt van Stevie Wonder”, en vertelt dat het onderwijs meer en meer draait op vrijwilligerswerk van docenten; sommigen draaien meer dan twintig uur per week onbetaald extra. Door de extra inzet redden zijn leerlingen het soms net, nu wil Dekker die extra ondersteuning ook beperken, bekritiseert de schooldirecteur.

Van ’t Zelfde lijkt een soort protestbeweging te willen starten. Eerder dit jaar kwam Van ’t Zelfde al in het nieuws omdat hij scholen opriep om te gaan staken vlak voor de eindexamens.

De Hugo de Groot van Van ‘t Zelfde tooit zich met een 100% slagingspercentage en een streng zero tolerance beleid voor overlastgevers. Leerlingen moeten zich op school veilig voelen om zo veel mogelijk uit zichzelf te halen. Inge Spaander schreef vorig jaar een kritisch artikel over deze “superschool” op Zuid, naar aanleiding van deze aflevering van Tegenlicht over de school.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Sectie: Wetenschap en onderwijs

kaart: osg Hugo de Groot, Nachtegaalplein, Charlois, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *