voor de harddenkende Rotterdammer

Eric Van ’t Zelfde, directeur van OSG Hugo de Groot (Charlois) is er helemaal klaar mee. Het gaat helemaal niet goed met het onderwijs, maar scholen liegen erover uit angst dat ouders hun kinderen van school halen. De kern van het probleem is simpel: er is veel te weinig geld voor scholen om goed onderwijs te geven aan hun leerlingen.
Van ‘t Zelfde fulmineert in de Volkskrant tegen Sander Dekkers onderwijsbeleid, “alsof je rijles krijgt van Stevie Wonder”, en vertelt dat het onderwijs meer en meer draait op vrijwilligerswerk van docenten; sommigen draaien meer dan twintig uur per week onbetaald extra. Door de extra inzet redden zijn leerlingen het soms net, nu wil Dekker die extra ondersteuning ook beperken, bekritiseert de schooldirecteur.

Van ’t Zelfde lijkt een soort protestbeweging te willen starten. Eerder dit jaar kwam Van ’t Zelfde al in het nieuws omdat hij scholen opriep om te gaan staken vlak voor de eindexamens.

De Hugo de Groot van Van ‘t Zelfde tooit zich met een 100% slagingspercentage en een streng zero tolerance beleid voor overlastgevers. Leerlingen moeten zich op school veilig voelen om zo veel mogelijk uit zichzelf te halen. Inge Spaander schreef vorig jaar een kritisch artikel over deze “superschool” op Zuid, naar aanleiding van deze aflevering van Tegenlicht over de school.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Melissa

Melissa van Amerongen

Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton onder andere bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Profiel-pagina
Nog geen reacties