Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Rotterdamse Volkskrant columnist Harriet Duurvoort schrijft deze week dat bakfietsmama’s op Zuid verlangen naar een pontje tussen de twee Maasoevers.
Duurvoort woont op Zuid: “Ook in mijn buurt, waar creatieven neerstreken – omdat je hier nog een grootstedelijke omgeving hebt met ruime, uiterst betaalbare herenhuizen – steekt het fenomeen bakfietsmama de kop op. Laat staan op de Kaap en de Kop van Zuid, wat al yuppenenclaves zijn.” En ja, die komen met hun zware kroost de Erasmusbrug niet over.
Ze schrijft ook over een recent burgerinitiatief voor een veerpont tussen Katendrecht en Charlois. Via de website Veerpontzuid.nl kun je meedoen aan de enquête waarmee ze de behoefte van bewoners in kaart proberen te brengen. Nu nog een burgerinitiatief voor een pont tussen het centrum en Charlois, want zo moet Duurvoort alsnog met haar bakfiets de brug over.

Lees hier de hele column via Blendle

"Wat jammer, geen pontjes in Rotterdam"

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Katinka Buters

Katinka Buters

Profiel-pagina
Lees 8 reacties
 1. Profielbeeld van Jeroen
  Jeroen

  De nadelen van een bakfiets:
  – langzaam
  – nemen veel plek in
  – onderhoud gevoelig
  – Amsterdam

  De echte Rotterdamse ouder heeft een gewone fiets met zitjes. Gaat sneller en kan de brug over, tunnel door en zit andere gebruikers niet in de weg op de smalle Rotterdamse fietspaden. De ideale bakfietswijk van Rotterdam ligt in een andere stad richting het Noorden.

 2. Profielbeeld van Lucette Mascini
  Lucette Mascini

  Ik vind dit eigenlijk een beetje een vreemde stelling. De gemeenteraad heeft al voor de publicatie van deze column besloten om serieus te kijken naar de mogelijkheden voor een pontje van Charlois naar Katendrecht (Veerpont Zuid). Dus er komt er een. En van daaruit kan je makkelijk naar de Erasmusbrug fietsen. Als je dat niet wilt en vanaf Katendrecht door wilt varen, kun je de Aqualiner naar de overkant nemen. Dat kost je weliswaar 2,50 euro. Maar kom aan, we hebben een brug, we hebben een tunnel: die zijn ook allemaal prima uitgerust voor fietsers die de Maas willen oversteken.

 3. Profielbeeld van André de Baerdemaeker
  André de Baerdemaeker

  Het verlengen van de route van de Waterbus / Aqualiner naar Schiedam, Vlaardingen, Pernis, Rozenburg en Maassluis lijkt me wél een nuttige aanvulling op het OV in de regio.

  1. Profielbeeld van Hans van Oosterhoud
   Hans van Oosterhoud

   André,
   Helemaal eens met je, het is vanaf Schiedam Zuid echt behelpen met het openbaar vervoer, er rijden 2 bussen in een uur naar Schiedam Centrum.
   Ook voor Pernis is het een uitkomst……. vervoer op water….. het kan niet beter !!!

   Hans van Oosterhoud

 4. Profielbeeld van Eeva
  Eeva

  Weet iemand trouwens hoe het zit met die veerpont tussen Kralingen en Feijenoord, wordt die nog een beetje gebruikt?

 5. Profielbeeld van Joey
  Joey

  We hebben al een pontje van centrum naar zuid naar centrum, de Aqualiner. Laat de rest lekker wegrotten in Amsterdam, hier in Rotterdam hebben we wel gewoon twee bruggen en tunnels.

 6. Profielbeeld van Alicia
  Alicia

  Gelukkig ligt er tussen centrum en Charlois al een heel handige tunnel.

  Waarom gaat dit alleen over bakfietsmoeders trouwens?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

unnamed-2