Stedelijke ontwikkeling & architectuur22 juli 2015

Veerpontje naar Zuid, wie wil hem niet?

De Rotterdamse Volkskrant columnist Harriet Duurvoort schrijft deze week dat bakfietsmama’s op Zuid verlangen naar een pontje tussen de twee Maasoevers.

Duurvoort woont op Zuid: “Ook in mijn buurt, waar creatieven neerstreken – omdat je hier nog een grootstedelijke omgeving hebt met ruime, uiterst betaalbare herenhuizen – steekt het fenomeen bakfietsmama de kop op. Laat staan op de Kaap en de Kop van Zuid, wat al yuppenenclaves zijn.” En ja, die komen met hun zware kroost de Erasmusbrug niet over.

Ze schrijft ook over een recent burgerinitiatief voor een veerpont tussen Katendrecht en Charlois. Via de website Veerpontzuid.nl kun je meedoen aan de enquête waarmee ze de behoefte van bewoners in kaart proberen te brengen. Nu nog een burgerinitiatief voor een pont tussen het centrum en Charlois, want zo moet Duurvoort alsnog met haar bakfiets de brug over.

Lees hier de hele column via Blendle"Wat jammer, geen pontjes in Rotterdam"

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Reageer of deel op Social Media

Tags:bakfiets, Erasmusbrug, veerpont en veerpont Zuid

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *