Was Getekend10 juli 2015

Was Getekend: North Sea Jazz

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: dit weekend is Rotterdam jazzhoofdstad van de wereld.

‘Rotterdam dit weekend jazzhoofdstad van de wereld’, kopte het AD woensdag. Dat geeft de status weer van het populaire North Sea Jazz festival, dat in deze veertigste editie sneller dan ooit was uitverkocht. Mary J. Blige, John Legend, Chaka Khan, D’Angelo en Lady Gaga & Tony Bennett zijn de grote publiekstrekkers. Verdeeld over drie dagen kunnen 70.000 toeschouwers proberen een glimp van ze op te vangen, ofwel 25.000 bezoekers per dag. Ondanks die aantallen staat het festival bekend om de intieme sfeer en wordt het aantal entreekaarten bewust beperkt. In de eerste editie – toen nog in het Haagse Congrescentrum – gingen 9000 jazzliefhebbers kijken en luisteren naar avant-garde jazz en topartiesten als Ella Fitzgerald en Duke Ellington. Sommige dingen veranderen niet: dit jaar zal in Ahoy de Rotterdamse, Nederlandse en internationale jazzelite zich vermengen met breder georiënteerde muzikale gasten, zullen we ongetwijfeld Jules Deelder tegen het goedgeklede lijf lopen en wordt er weer flink gedanst op de tunes van New Cool Collective met Benjamin Herman. Daarnaast is er heel veel nieuws te ontdekken tussen de ontelbare acts. Het festival bevindt zich duidelijk op een hoogtepunt en dat is goed voor de stad: met North Sea Round Town, een eigen North Sea Jazz Kids programma en de samenwerking met de Rotterdamse haven – zie daar het label ‘Port of Rotterdam’ – kan het festival een bloeiend jubileum vieren.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Jules Deelder en North Sea Jazz

Sectie: Was Getekend

kaart: Ahoy Rotterdam, Ahoyweg, Zuiderpark, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *